kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Katibemin üç trilyonu olmuş el ne karışır
512 milyon lira maaş alıyor
'Ailem gizli zengin'

3 trilyonluk katibe

Bursa Adliyesi’nde 512 milyon lira aylık maaşla kâtibelik yapan Sıddıka Öztürk’ün 12 bankada üç trilyonu çıktı Öztürk’ü, 170 bin dolar alacağı olan eski sevgilisi ihbar etti.

Katibeme 3 trilyonluk 'servet' ne güzel yaraşır... Sıddıka Öztürk'ün (35) tutuksuz yargılanmasına neden olan olay şöyle gelişti: Altı ay önce ayrıldığı 12 yıllık sevgilisi, Öztürk'e '170 bin dolarımı geri ver' dedi. Cevap 'Hayır' olunca süreç başladı.

Mobilyacı sevgili, Öztürk'ün 12 bankada parası olduğunu öğrenince bir tuzak kurdu: Öztürk'ün 'Evet var ama o paralar benim değil' sözlerini kasete çekti. İhbar üzerine başlatılan soruşturmada Öztürk'ün hesaplarına el kondu.

Düzenli hayat için kâtiplik yapıyorum
"Ailem gizli zengin. Hesaplarda 3 değil 15 trilyon var" diyen Sıddıka Öztürk "Bu kadar zenginseniz niye kâtibelik yapıyorsunuz" sorusuna "Hayatım düzenli olsun diye adliyede çalışıyorum" cevabını verdi.


Katibemin üç trilyonu olmuş el ne karışır

Bursa Adliyesi'nde katibe olan Sıddıka Öztürk'ün banka hesabında üç trilyon lira çıktı. Paranın bazı hâkimlere ait olduğu iddiası üzerine soruşturma başlatıldı.

Bursa'da, 512 milyon lira maaşa 'talim eden' adliye katibesi Sıddıka Öztürk'ün banka hesabında bulunan üç trilyon liranın şaşkınlığı yaşanıyor. Bir ihbar üzerine gözaltına alınıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan katibeyle ilgili Adalet Bakanlığı da soruşturma başlattı. Bursa Adliyesi'nde karargah kuran Adalet Bakanlığı müfettişlerinin yaklaşık 1.5 aydır yaptıkları soruşturma çerçevesinde birçok adliye çalışanının ifadesine başvurdukları belirtildi. Müfettişlerin, Sıddıka Öztürk'ün hesabındaki paraların bazı hakimlere ait olduğu iddialarını da soruşturdukları öğrenildi. Çalışma arkadaşları ve yakınlarının "Şenay" adıyla hitap ettiği 3. Asliye Ceza Mahkemesi katibesi Sıddıka Öztürk, Adalet Bakanlığı'nın soruşturması başlar başlamaz Bursa'daki görevinden alınarak, Mustafakemalpaşa İlçe Adliyesine gönderildi.

İHBARCI ESKİ SEVGİLİ

İddiaya göre olay, Adalet Bakanlığı'na ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan bir ihbarla ortaya çıktı. İhbar sahibi ise katibenin eski sevgilisi olduğu ileri sürülen Bursalı tanınmış işadamlarından mobilyacı S.D.'ydi. Alınan bilgiye göre S.D. 12 yıl boyunca, Bursa 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde katibe olarak çalışan 35 yaşındaki Sıddıka Öztürk ile birlikte oldu. Evli olan işadamı, sevgilisine bir villa ve son model bir de otomobil almayı da ihmal etmedi. Ama bu aşk, işadamının, katibe sevgilisinin kendisini aldattığında şüphelenmesiyle altı ay önce bozuldu. İşadamı S.D. sevgilisine hediye ettiği villa ve otomobili geri alırken, vaktiyle verdiği 170 bin dolar sevgilisinde kaldı. Paranın peşine düşen S.D., yaptığı araştırma sonucunda, kendisini 'param yok' diyerek oyalayan katibenin banka hesabında üç trilyon lira olduğunu öğrendi.

PARA HAKİMLERİN'
Bunun üzerine Sıddıka Öztük'ü arayan ve "Neden paramı vermiyorsun?" diyen işadamına, Öztürk'ün, "Para Bursa Adliyesi'ndeki bazı hakimlere ait" cevabını verdiği öne sürüldü. İşadamı S.D. banda kaydettiği bu görüşmeyle beraber Adalet Bakanlığı'na ve Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na ihbarda bulundu. Sıddıka Öztürk'ün hesaplarını inceleyen mali polis, Öztürk'ün evinde yapılan aramada ise iki çuval dolusu banka dekontu ele geçirdi. Polis, birkaç gün önce de katibenin hesabından 500 milyar lira çekildiğini belirledi. Bunun üzerine ismi gizlenen bir banka memuresinin ifadesi alındı. Memurenin, parayı iki gün önce Öztürk'e teslim ettiğini söylediği öğrenildi. Öztürk'ün parayı kardeşine verdiğini söylediği iddia edilirken, polis adı geçen kardeşe ulaşamadı. Sıddıka Öztürk, görev yaptığı adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İsmet ACAR - Umut TÜTÜNCÜ MERKEZ / BURSA

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Belediye ve konducular anlaştı
 Türkiye'ye hayırlı 'hayır'
 Pendik'te yıkım meydan savaşı
 312. maddeye çağdaş yorum
 Müzik adamına Kahraman Ödülü
 İşte pasaportu
 Namlı'ya kırmızı bülten
 Gerçek 'Star'lar
 Karısı tutturmuş
 Ukrayna'daki 6.5'lik deprem Marmara'yı da korkuttu
 Sendikacılar çatıştı, gazeteci dizinden vuruldu
 Liselere giriş sınavına ÖSS modeli getirildi
 Bingöl'de askeri konvoya saldırı: 1 şehit
 Zeyrek evleri hayata dönüyor
 Suriye'yeki yangına yardım gönderildi
ERDAL ŞAFAK
Laiklerin zaferi
AB'de yeni Komisyon'un Portekizli...
UMUR TALU
İyi uçuşlar!
Hayat, epey pratiktir.
Kimimiz, birtakım...
ERGUN BABAHAN
Krizden çıkacak ders
1960'ların başında ilk Türk...
ÖMER LÜTFİ METE
Bugün Türkiyelilik, yarın Kürdiyelilik
Başbakanlık İnsan...
İsrail, 37 yıl sonra Gazze'den çıkıyor
İsrail parlamentosu, 37 yıllık işgali sona erdirecek Gazze'den geri...
Arafat ölüm döşeğinde
Bir süredir rahatsız olan Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat,...
Sol imparator
Sol imparator
Cumartesi günkü Beşiktaş-F.Bahçe derbisi öncesi iki takımın da en...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu