kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Omer Lutfi Mete @ SABAH
 

Bugün Türkiyelilik, yarın Kürdiyelilik

Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu'nun -bazı üyelerince yok sayılan- karakuşi raporu sayesinde 'Türkiyelilik' buluşu (!) üstüne biraz daha etraflı bir tartışma yapma imkânı doğdu.. Ne buluş ama?! Çözüm üretme ihtimali sıfır, aksine yeni ve çok derin bir fitne çıkarma ihtimali yüksek bir tılsım!
Bu fitne, ürkütücü bir Türk ırkçılığının patlaması ihtimalidir. Herhangi bir başka etnik kökenden değil de sadece bir tek kökenden insanlar uğruna dava yürütmek ve adına 'Kürt sorunu' demekle başlayan hareketin tırmandırıldığı oranda karşı fitne daha büyük bir tehlike olarak patlayacaktır. Eğer şu dört kesim kafalarını değiştirmez ise Türklerle Kürtleri boğazlaşmaktan hiç kimse alıkoyamaz!
1) Bu ülkede ana unsura denk ikinci bir 'ulus'un tanınmasını isteyen Kürt kökenli siyasetçi ve aydınlar.
2) Aynı davaya çağdaş 'Haçlı Seferi' ruhuyla adeta mutlak sözbirliği içinde destek veren Batı.
3) Batılı gizli servislerin emriyle bu Kürt davasına sarılan Beyaz Türk medya militanları.
4) 'Türk' kelimesinin ülke için 'şemsiye kimlik' olarak benimsenmediğini gördüğü için samimi duygular ve düşüncelerle 'Türkiyelilik' tanımından medet umanlar..
Efendim böyle bir kelimelik değişim 'iç savaş sebebi' olabilir mi? İşte bütün maceranın püf noktası tam da bu 'istifham-ı inkari' (=yalanlayıcı soru) içinde zaten!.
Elbette 'Türkiyelilik' deyimini resmileştirmekle savaş çıkmaz. Kişinin 'Ben Türk değil Kürdüm' demesine engel mi var? Fazladan 'Ben Türk değil, Türkiyeli Kürdüm' diyecek de, o zaman mı sorun olacak? Savaş, 'Türkiyelilik' ifadesinden rahatsızlık duyanların tepkisiyle oluşacak değil ki! Savaş yarın muhakkak 'Bu da yetmez; Türkiyelilik de Türk kelimesinden türüyor' diyecek olanların azgınlıklarından çıkacak..
Nasıl çıkacak? Türk kökenli olup da hayatında bir gün bile Türklük gibi bir dava gütmeyen, siyasetle ilgisi bulunmayan, diplomalı veya diplomasız pek çok vatandaş, 'Tırmanan Kürt ırkçılığı' karşısında ister istemez nefretle dolarak keskin bir kutuplaşmanın karşıt safında yer almaya başlayacaktır..
Tarihinin hiçbir döneminde, kurduğu herhangi bir devlette 'ırkçılık' yapmayan, öyle bir özelliğe sahip bulunmadığı için yönettiği hiçbir halkı kendi içinde eritmeyen, aksine kendisi azınlık durumuna düştüğünde kolayca başkalaşıp eriyebilen Türk milletinden asıl isteneni anlamamakta inat ve ısrar ediliyor!
İyi niyetli, çok zeki ve sözünün eri sayılı Batıcı aydınımızın da anlamadığı bu sinsi talep karşısında 'Türkiyelilik' deyimini çözüm sanmak tükürükle kanser tedavi etmeye çalışmaktan farksızdır! Bu sinsi talebi bir kere daha somutlaştırıyorum: Türkiye'de iki kavim vardır; Türkler ve Kürtler. Bunu kabul edin ve gereğini yapın; kendinizi Valon ve Flaman diye ikili devleti örnekleyen Belçika'ya benzetin!
Fakat gelin görün ki, Kürtçü olmayan saf ahali, bin defa tekrarladığım 'Neden Çerkez, Laz, Arnavut, Boşnak meselesi değil de ille de Kürt meselesi' sorusunun daima cevapsız kalmasından bile şüphelenmiyor, uyanıp fitnenin boyutlarını algılayamıyor..
Oysa yarın 'Türkiyelilik şemsiyesi'ni resmileştirsek göreceğiz ki Kürt ırkçılarının şikâyetlerinden bir şey eksilmeyecektir. Kendilerini 'kültürel hakları verilmemiş' mağdurlar şeklinde göstermeye devam edeceklerdir. Devletin sunduğu hiçbir hizmet ve imkânı beğenmeyecek, kısacası bağımsız Kürdistan veya Kürdiye rüyalarını gerçekleştirene, bu rüyaya Erzurum ve Rize'yi bile katana kadar doymayacaklardır. Çünkü bugün artık yeryüzünde hiçbir millette görülmeyen bir 'Kürt megalomanisi' oluşmuştur. Bu öylesine amansız bir büyüklük duygusu ki, zırcahil kitleleri on bin yıllık tarih masalıyla kızıştırıyor, Med safsataları üretiyor, bir zamanların 'Güneş Dil Teorisi'ne rahmet okutturacak efsaneler uyduruyor.. Üstüne üstlük bütün bu kültürü (!) yok edenlerin başı olarak da Türkleri göstererek amansız bir nefret aşılıyor. O kadar ki, faraza 'Diyarbakır'daki büyük Kürt tarihinden eserleri bize gösterir misiniz?' diye sorduğunuz zaman 'nefret testi' yapabiliyorsunuz:
-Türkler eserlerimizi bıraktı mı ki?
Şu kin bombacılarına bakınız! Türkler Rum'un, Ermeni'nin, Yahudi'nin, Arap'ın, Fars'ın eserine dokunmamış ama Kürtlerinkini mahvetmiş.. Milyonların beynini böyle yıkayan Kürt ırkçılarına pek çok saf Türk de su taşıyor.. Bu aşırılık mutlaka karşıtını doğuracağı için Türkiye'den yeni bir ulusa vatan payı arayan bölücüler ve işbirlikçileri aslında 'Kürt düşmanlığı' üretiyorlar..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Cici mafya-öcü mafya   / 26-10-2004
 Militanlık ve yargı   / 25-10-2004
 Balıkçı Salih Amca   / 22-10-2004
 Kızıl Danny ve pembe Türk   / 21-10-2004
 Ramazan balayı mı, çöl ayı mı?   / 19-10-2004
 Güvenlikçinin güvene ihaneti   / 18-10-2004
 Kimlik mızıkacılığı   / 15-10-2004
 Türkiye'yi Sonderschule' leştirmek   / 14-10-2004
 Paşaya hürmet, maşaya lanet!   / 12-10-2004
 Yağmalığın adı devlet   / 11-10-2004
ERDAL ŞAFAK
Laiklerin zaferi
AB'de yeni Komisyon'un Portekizli...
UMUR TALU
İyi uçuşlar!
Hayat, epey pratiktir.
Kimimiz, birtakım...
ERGUN BABAHAN
Krizden çıkacak ders
1960'ların başında ilk Türk...
ÖMER LÜTFİ METE
Bugün Türkiyelilik, yarın Kürdiyelilik
Başbakanlık İnsan...
İsrail, 37 yıl sonra Gazze'den çıkıyor
İsrail parlamentosu, 37 yıllık işgali sona erdirecek Gazze'den geri...
Arafat ölüm döşeğinde
Bir süredir rahatsız olan Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat,...
Sol imparator
Sol imparator
Cumartesi günkü Beşiktaş-F.Bahçe derbisi öncesi iki takımın da en...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.