kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İyi kahve nasıl pişirilir?
Sizin kahveniz hangisi?
İyi kahve nasıl pişirilir?
Bunlara dikkat edin

İyi kahve nasıl pişirilir?

Filtre kahve: Kullanılacak kahve ne çok ince ne de çok kaba çekilmiş olmalıdır. Uygun şekilde çekilmiş kahve, filtrenin üzerine yerleştirilir. En iyi ölçü 30 mililitre kahve ve 150 mililitre sudur. Filtrenin metal olması tercih edilir çünkü kağıt filtreler, kahveye tadını veren maddelerin aşağıya geçmesini engeller. Kahve konulduktan sonra, aletin ıstıcısı aktive edilir ve yukardan aşağı doğru akan sıcak su kahvenin içinden geçerek filtrenin altında bulunan kaba süzülür.

Espresso: Espresso ve Capuccino yapmak için mutlaka yüksek basınçlı su buharı veren bir makine kullanmalısınız. Aletin haznesine espresso kahvesi yerleştirilir ve aletin ısıtıcısı açılır. Kullanılacak su miktarı filtre kahveye göre çok daha azdır. Kahve miktarı ise normal kahvenin 2/3'üdür. Kahve aşağıya damla damla akmalıdır. Espresso hiçbir zaman bekletilmez, ona özgü tasarlanmış özel fincanında hemen içilmelidir yoksa tadı acılaşır.

Capuccino: Capuccino; 1/3 espresso, 1/3 kaynamış süt ve 1/3 süt köpüğünden oluşur. Hazırlanmasında sütün köpük hale getirilmesi önemlidir. Bunun için yüksek basınçlı su buharı kullanılır. Buhar ucunu süt kabına batırırken dikkatli olun, çok batırırsanız süt köpüğü fazla kabarcıklı olur, çabuk söner. Çok yüzeyde tutarsanız köpük oluşmaz ve süt çok ısınır.

French Press: Önce kahve cam kaba konur. 200 mililitrelik bir kap için 10 gram kahve kullanılır. Yeni kaynatılmış su kahvenin üzerine dökülür. Tahta ya da plastik bir kaşıkla 90-120 saniye karıştırılır ve 20-30 saniye beklenir. Filtre kapağı kapatıldıktan sonra filtre çubuğu tüm kahve dibe çökecek şekilde indirilir.

Machiato: Küçük fincandaki orta boy espresso'nun üzerine bir tatlı kaşığı kadar cappucino köpüğü konarak hazırlanır.
DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Yemek yerken zarafet önemli
 Lakerdanın tam mevsimi
 Bu şehir arkamdan geliyor
 Çıtır çıtır taze börekler
 Bir Ömrün Kıyılarında
 Başka bir şehirde yaşamam imkansız
 Dünyanın en tatlı hediyesi çikolata
 Kozmetikte doğal mucizeler
 Görgü diploma kadar önemli
 Kuruyemişin keyfi başka şeye benzemez
 Tahminler elinizin altında
 Bu şehir benim için hastalık gibi
 Şarap bakkaldan sofraya getirilmez
 Kendi turşunuzu kendiniz kurun
 Atatürk dijital fotoğraf arşivi projesi
 Sezen mantı Özcan şiş sever
 Salondaki yerinizi ayırtın
 Kadıköy'de karnaval coşkusu
 Batan geminin içkileri satılıyor
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
BALÇİÇEK PAMİR
Babamdan kalan geleneksel usulle balık...
Servetini güzelliğe borçlu
Servetini güzelliğe borçlu
Güzellik tabletlerini Türkiye'ye getiren Cem Boydaş'ın ilk yıl cirosu...
Hayat bu; şakaya gelmez
Hayat bu; şakaya gelmez
Kendi ifadesiyle; kader onu "şakacı" yaptı. Tam 10 yıl, binlerce...
6 aylık teknik takiple Peker'in yöntemi çözüldü
Gıyabi tutuklu olarak aranan Sedat Peker, önce güç gösteriyor, sonra...
Peker tüm suçlamaları reddetti
Sedat Peker'in mahkemece serbest bırakılmadan önce verdiği ifadesinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.