kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kuruyemişin keyfi başka şeye benzemez
Kuruyemişin keyfi başka şeye benzemez
Kuruyemiş haritası
Faydaları saymakla bitmez

Kuruyemişin keyfi başka şeye benzemez

Özel günlerin en çok tercih edilen lezzeti 'kuruyemiş' yaklaşan uzun kış gecelerinin de vazgeçilmezleri arasında
Uzun kış gecelerinin eğlenceliklerinden biri olan kuruyemişlerin, evdeki dost sohbetlerine lezzet kattığına şüphe yok. Son yıllarda sağlık açısından faydaları da ön plana çıkan kuruyemişler ilk ikram edildiğinde, "aman ben almayayım, kilo yapar" dense de gecenin sonunda nasıl olduğunu anlamadan bütün çerez tabaklarının dibi görülür. Aralarında en vazgeçilmezi çekirdek, bitene kadar tüketilir. Giresun fındığından Antep fıstığına, Datça bademinden Çorum leblebisine çeşitli kuruyemişin yetiştiği ülkemizde, her mahallede bir kuruyemişçi olmasını ve bu lezzete merakı yadırgamamak gerek aslında. Birçoğu B vitamini, folik asit, Omega 3 ve Omega 6 içeren kuruyemişler, kolesterolü düşürüyor, stresi bastırıyor, kan yapıyor, sindirimi düzenliyor. Tabii kararında tüketmek gerektiğini unutmamak önemli. Ülkemizin en ünlü kuruyemişçilerinden biri olan Malatya Pazarı, 1932 yılından beri hizmet veriyor. Malatya'da küçük bir imalathane olarak kurulan firma, bugün 7 bin 500 metrekarelik kapalı 5 bin 500 metrekarelik açık alana sahip fabrikasıyla günde 50 tonluk üretim kapasitesiyle çalışıyor. En büyükleri Mısır Çarşısı'nda olmak üzere İstanbul'un değişik semtlerinde de şubeleri olan Malatya Pazarı, bir yıldır Beyoğlu'nda. Mağazanın sorumlusu Nurullah Çelen kuruyemişin saklanmasıyla ilgili şunları öğütlüyor: "Tazeliği için bir kere kesinlikle mutfağa sokmayacaksınız. Mutfakta yemek yapıldığı için buharı kuruyemişi gevşetir. Serin ve kuru yerde saklanmalı. Evlerin salonları ideal. Buzdolabına da konmaz. Cam kavanozda saklanmalı. En iyisi azar azar almak.

Neslihan Tunç

DİĞER YAŞAM HABERLERİ
 Yemek yerken zarafet önemli
 Lakerdanın tam mevsimi
 Bu şehir arkamdan geliyor
 Çıtır çıtır taze börekler
 Bir Ömrün Kıyılarında
 Başka bir şehirde yaşamam imkansız
 Dünyanın en tatlı hediyesi çikolata
 Kozmetikte doğal mucizeler
 Görgü diploma kadar önemli
 Tahminler elinizin altında
 Bu şehir benim için hastalık gibi
 Şarap bakkaldan sofraya getirilmez
 Sizin kahveniz hangisi?
 Kendi turşunuzu kendiniz kurun
 Atatürk dijital fotoğraf arşivi projesi
 Sezen mantı Özcan şiş sever
 Salondaki yerinizi ayırtın
 Kadıköy'de karnaval coşkusu
 Batan geminin içkileri satılıyor
    Yazarlar
    Alışveriş
  » Yaşam
    Ajanda
    Güncel
    Gezi
BALÇİÇEK PAMİR
Babamdan kalan geleneksel usulle balık...
Servetini güzelliğe borçlu
Servetini güzelliğe borçlu
Güzellik tabletlerini Türkiye'ye getiren Cem Boydaş'ın ilk yıl cirosu...
Hayat bu; şakaya gelmez
Hayat bu; şakaya gelmez
Kendi ifadesiyle; kader onu "şakacı" yaptı. Tam 10 yıl, binlerce...
6 aylık teknik takiple Peker'in yöntemi çözüldü
Gıyabi tutuklu olarak aranan Sedat Peker, önce güç gösteriyor, sonra...
Peker tüm suçlamaları reddetti
Sedat Peker'in mahkemece serbest bırakılmadan önce verdiği ifadesinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.