kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
31 YAŞINDA GENÇ BİR GİRİŞİMCİ: Cem Boydaş dünyaca ünlü Imedeen (güzellik tabletleri) firmasının ürenlerini Türkiye’de satabilmek için 7 ay boyunca dil dökmüş. Bu da yetmemiş ürünün ruhsat alması için 3.5 yıl geçmesi gerekmiş.
Servetini güzelliğe borçlu
İlk büyük işi selülit tabletleri

Servetini güzelliğe borçlu


Güzellik tabletlerini Türkiye'ye getiren Cem Boydaş'ın ilk yıl cirosu 3 milyon $'a ulaştı.

Acaba bunu Türkiye'ye getirsek iş yapar mı? Bir düşünün, kaçınız yurtdışında bir markayı görüp beğenip, getirmek istedi ya da bir fikri Türkiye'de uygulamayı düşünmedi? Tabii ki düşündük. Hatta bazen arkadaşlarımızla uzun uzun tartışıp acaba bu ürün Türkiye'de iyi satar mı satmaz mı diye fikir alışverişinde bulunduğumuz bile olmuştur. Kendi adıma fikri görüp beğendiğim her yenilik için "Bunu ilk getiren köşeyi döner" diye yorumda bulunduğum olmuştur. Kuşkusuz fikri bulmak ve iş yapacağına inanmak yetmiyor, o fikrin sahipleriyle bağlantıya geçmek, onları ikna etmek (ki bu hiç de kolay değil) sonra da gerekli yatırımı yapmak gerekiyor. Basit değil yani.

GÜZELLİK TABLETLERİ
Cem Boydaş fikri bulup getirme işinin en başarılısı. Üstelik daha 31 yaşında. Hani İstanbul'u kasıp kavuran şu güzellik tabletleri var ya bütün ünlülerin kullandığı, işte Cem Boydaş Imeeden isimli ürünü Türkiye pazarına sokan Türk. Peki nedir bu güzellik tabletlerinin sırrı? Son 12 yıldır dünya kozmetik piyasası sadece cildin üzerine değil alt tabakasına nüfuz eden ürünleri pazarlamaya çalışıyor. Yaşlanmayı geciktirici tabletler denilen bu ürünlere rağbet çok. Kozmetik kremler sadece derinin üst tabakasına etki ediyor ama önemli olan derinin ikinci tabakası. Güzellik tabletleri ise bu bölüme etki ediyor. Nemlendiriyor, güçlendiriyor ve yaşlılığı geciktiriyor. Imeeden sektörün ilki. 1991 yılından beri dünyanın her tarafına ürün pazarlayan Danimarkalı şirket özellikle Fransa, İngiltere ve Japonya'da büyük cirolar yakalamış durumda. Geçen haziran ayında Türkiye piyasasına giren güzellik tabletleri Boydaş'a sadece 450 eczaneyle çalışmasına rağmen 3 milyon dolarlık bir ciro getirmiş. Boydaş ile güzellik tabletleri üzerine konuşmak üzere buluştuk. Güzellik tabletleri Boydaş'ın ne ilk işi ne de son olacak. 25 yaşındayken selülit tabletlerini ilk kez Türkiye'ye getirip, ilk 8 ayda 250 bin kutu satan yine o. Kendini bildi bileli yurtdışından çeşitli ürün temsilcilikleri alıp doğru yere pazarlayan Cem Boydaş girişimci işadamının genç üyelerinden. Hikayesinin ilginizi çekeceğini düşünüyorum.

'KASAP ÇIRAKLIĞI YAPTIM'
* Ne okudunuz, aileniz ne iş yapar?
-Annem ev hanımı, babam otelci. Kapadokya ve Bodrum Boydaş diye iki otelimiz vardı. Kapadokya'yı sattık Bodrum mütevazı bir şekilde yoluna devam ediyor. Babam ile aramda yaş farkı büyüktür. İhtilaller görmüş babam, zor koşullarda yaşamış. Belki de bu yüzden ne yaptı ne etti beni de ablamı da çok küçük yaşta okumaya İsviçre'ye gönderdi. 11 yaşımdan itibaren yatılı okudum ben.

* Ne olacaktınız o zaman, otelci mi?
-Haliyle tabii. Çok iyi bir okulda okudum otelciliği. Biter bitmez babama büyük bir ayıp ederek, Türkiye'ye dönmek yerine basıp Paris'e gittim. Yaş 18 tabii. İş yok. Bir taraftan ekonomi okuyorum. Yapmadığım şey kalmadı. Otellerde gece bekçiliği, kasapta çıraklık yaptım. Sonra hayatımı değiştiren önemli bir tektilciyle tanıştım. Gaziantep'te üretim yapıp Paris'te satıyordu.

* Nasıl tanıştınız onunla, kasapta mı?
-O sıralar ara sıra Türkiye'ye gidip geliyordum. Bir gün Ortaköy'de kız arkadaşımla tartışmaya başladık. Kız arkadaşım Fransız olduğu için Fransızca konuşuyorduk. Sonra arkadaşım çekip gitti yan masada oturan bir kişi de bana Fransızca laf attı. İşte bu sözünü etitğim tekstilci. Üç yıla yakın yanında kaldım. Esnaflığı öğrendim Boris amcanın yanında. Müthiş bir deneyimdi benim için.
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Alibeyköy'de yıkım başladı
 Samsun'da trafik kazası: 8 ölü
 Hayat bu; şakaya gelmez
 Minibüsü ve evi kül oldu
 Kürtaj ölüm getirdi
 Aşırı hız sonu oldu
 Üniversiteli kız patronuyla öldürüldü
 Eşine acıdı, affetti
 Müşterileri için vefat ilanı verdiler
 Yasak aşk kurbanları
 Cinayeti itiraf etti
 Ölü bulundular
 Madende zehirlendi
 'Başarı Yolculuğu' semineri
 İyi ki doğdun
 Alo SABAH İstanbul
 Başımız Sağolsun
MEHMET BARLAS
İstanbul'u sel basmasına Atatürk ne derdi?
Sonunda,...
EMRE AKÖZ
Derrida da öldü
Fransızlar'ın 'yıldız'...
SAVAŞ AY
Değişim yılları ve Altan Öymen
Onca yağmur ve sel...
REFİK DURBAŞ
Aleviler'e din vergisi yok
SABAH gazetesinin...
Uğurlu ayaklar
Uğurlu ayaklar
Kazakistan sınavının golcüleri Gökdeniz, Nihat ve Fatih'in gol attığı...
Bu oyunla kazanamayız
Bu oyunla kazanamayız
Teknik direktör Ersun Yanal, "Dünyada hiçbir takım Danimarka'ya karşı...
Sarıgül onbinlere seslendi
Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, "CHP'nin ilk kurultayında sadece...
Baykal: Türkiye açık pazar oldu
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'ye pek çok ürünün...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.