kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tanınıyorum diye kişiliğim asla değişmez
Tanınıyorum diye kişiliğim asla değişmez
Jüri Gözüyle Jale

Tanınıyorum diye kişiliğim asla değişmez

Güzel sesi ve fiziği ile dikkatleri üstüne çekmeyi başaran Jale, Akademi Türkiye'nin hayatını değiştirdiğini söyledi: Bu yarışma ile başka hiçbir yerde yapamayacağım kadar çok reklam yaptım.

Onları bütün Türkiye Akademi Türkiye Yarışması ile tanıdı. Her biri birbirinden yenenekli bu gençler müzikteki başarılarını bütün Türkiye'ye kanıtladılar. Peki ama onlar yarışmaya katılmadan once ne yapıyorlardı, hayalleri neydi? Yarışmada son yediye kalan ve şimdi hepsi birer yıldız olan finalistlerin, yarışmadan sonraki yaşamlarında neler değişti, şimdi geleceğe nasıl bakıyorlar, hayattan neler bekliyorlar? İşte bütün bu soruların yanıtlarını bu dizide bulacaksınız

Kök Ailesi'nin tek çocuğu Jale. Babası Antalya'da bir uluslararası nakliyat firmasında bölge müdürü. Annesi ev hanımı. Biricik kızları Akademi Türkiye Yarışması'na katılınca İstanbul'dan ev kiralayan anne ve babası bunun için hiç tereddüt etmemiş. "Benim geleceğim için İstanbul'a taşınmaya karar verdiler" diyen Jale artık İstanbullu olduğunu da söylüyor. Jale İstanbul'da annesiyle kalıyor babası da işi nedeniyle Antalya'ya gidip geliyor.

İLGİ ÇEKMEYİ SEVERDİM
Akademi'den önceki hayatının da müzikle dolu olduğunu belirten Jale, aslında ailesinin farklı hayalleri olduğunu söylüyor: "Her ne kadar babam 'Kızım eczacı ol', annem de 'Kızım doktor ol' dese de, kendi bildiğim yolda ilerledim. Üniversite sınavlarında Akdeniz Üniversitesi Müzikoloji Bölümü'nü kazandım. Ben zaten henüz İlkokul 4. sınıftayken müsamerelerde, bayramlarda sahneye çıkıp şarkı söyler ve insanların ilgisini çekmeyi severdim. Daha o zamanlar, 'Ben ileride sanatçı olacağım' derdim. Üniversiteyi kazanınca da ailem hep beni destekledi."

MİKROFONU BIRAKMA, DEDİ
Ve bir gün Jale'nin hayatı televizyon izlerken değişivermiş. Jale Akademi Türkiye'nin reklamlarını gördüğünde hemen yarışmaya başvurmuş. Akademi'de yaşadıklarının hayatında çok önemli deneyimler olduğunu söyleyen Jale, onu en çok etkileyen olayı ise şöyle anlatıyor: "Timuçin ile benim koltuğa oturduğum gece ben elendim. Fakat program bittikten sonra sahne arkasında Yüksel Aytuğ bana, 'O mikrofonu elinden hiç bırakma' demişti. Bu söz beni çok etkiledi." Yarışmadan sonra kişiliğinde hiçbir değişiklik olmadığını belirtiyor 20 yaşındaki esmer güzeli. "Biraz tanınıyorum diye 15 yıllık arkadaşlarıma karşı asla değişmem" diyerek karakterinden asla ödün vermeyeceğini dile getiriyor. Ona göre dostluklar da öyle kolay kolay elde edilmiyor, "Uzlaşmayı ve paylaşmayı seven bir yapıya sahibim" diyor.

KAYBETTİĞİME ÜZÜLMEDİM
Yarışmada 13 hafta boyunca sahneye çıkan ve 24 saat ekran önünde olan Jale, bunun kendisi için büyük bir şans olduğunu söylüyor: "Birine milyon dolarlar verseler, bu kadar güzel bir reklam yapamazdı. Şu an cebinde bir sürü parası olup da ekranda görünemeyen o kadar çok insan var ki. Bu müthiş bir duygu ve aynı zamanda da müthiş bir şanstı benim için. Artık dışarı çıktığımda bütün gözlerin üzerimde olduğunu hissediyorum. Bazen dışarı çıkmakta tereddüt bile ediyorum. Ama bu çok mutluluk verici bir şey. Demek ki, insanların aklında çok güzel düşünceler bırakmışım ki, yanıma gelip 'Keşke elenmeseydin' diyorlar. Bundan dolayı çok gurur duyuyorum. Yarışmayı kaybettiğime hiç üzülmedim zaten. Aksine hayatımda kazanamayacağım kadar deneyim kazandım." öNCE

OKULU BİTİRECEĞİM
Yarışma sonrasında hayatındaki en büyük değişikliğin İstanbul'da yaşamaya başlaması olduğunu söyleyen Akademi'nin çalışkan öğrencisi, şu aralar Marmara ya da Mimar Sinan Üniversitesi'ne transfer işlemleri ile uğraşıyor. Hayatta en önemli şeyin emin adımlarla ilerlemek olduğunu belirten Jale, "Önce okulumu bitireceğim. Ben bu müzik piyasasını bilmiyorum ama bir albüm yapıp aradan bir sene geçtikten sonra unutulmak istemiyorum. Candan Erçetin ya da Sezen Aksu gibi bir isim olabilmek istiyorum. Hem göz önünde olmak, hem yüzümü eskitmemek aynı zamanda da çok sevilmek istiyorum. Bu uğurda da çok çalışacağım" diye konuşuyor. Akademi'deki arkadaşları ile devamlı görüştüğünü söyleyen Jale "Sanki senelerdir burada yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Tek üzüntüm arkadaşlarım ve akrabalarımın Antalya'da olması" diyor.

ÖYKÜ YAZICIOĞLU

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kadınları yaşamda daha etkin kılacağız
 Avşar kızı 'Zaman' için 25 yıl yaşlandı
 Her zaman tercih edilmemin nedeni adımın sağlam oluşu
 Çapkınlık genetik mi?
 Bu martı otelde jambon yiyor
 Haute Couture zaman içinde yok mu olacak
 Paris Hilton nişanlandı
 Yatakta çok vahşiymiş
 Ruslana'ya 'bakan düzeyinde' koruma
 Makinede şerit dikme
 Kampta uzayı yaşıyorlar
 Koçlar her yerde eğlenir Yengeç'in aklı denizdedir
HAKAN & UTKU
Berbat durum senaryosu
Tatile çıkacaksınız ama nereye...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Rezeneli pizza
1 çorba kaşığı...
100 kişiden 85'inin dişinde çürük var
100 kişiden 85'inin dişinde çürük var
Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de diş ve dişeti hastalıkları görülme...
Türkiye'ye iki ödül getirdi
Türkiye'ye iki ödül getirdi
İstanbul Cerrahi Hastanesi'nin İletişim ve Pazarlama Koordinatörü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.