kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Euro 2004
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Her zaman tercih edilmemin nedeni adımın sağlam oluşu
Her zaman tercih edilmemin nedeni adımın sağlam oluşu

Deniz Akkaya, modellik dışında birçok iş yaptığı halde hala çok sayıda teklif almasını iyi bir isim yapmış olmasına bağlıyor. Akkaya, "Adımın kalitesini yüksettim" diyor.

Ünlü manken Deniz Akkaya, modellik ağırlıklı çalışmadığı halde, aldığı modellik tekliflerinin ardı arkası kesilmiyor. Akkaya, model olarak kendisinin bu kadar çok tercih edilmesinin nedenini, adının sağlam olşuna bağlıyor. Bir türlü rol alamadığı "Eğreti Gelin" adlı sinema filminin çekilememesini şanssızlık olarak yorumlayan Deniz Akkaya, Sinan Çetin ile Atıf Yılmaz arasında bütçe sorunu olduğunu söylüyor. Ve yine o bildik dobralığıyla "Herkes politik davranıyor ama iş memleket meselelerine gelince herkes sallıyor" diyerek şöhretli insanları politik konularda konuşurken dikkatli olmaya davet ediyor.

* Modelliği bıraktığınızı söylüyorsunuz ama zaman zaman modellik işlerinde görülüyorsunuz? Neden?
Şu anda modellik yapmamın nedeni, reklam filminde rol aldığım firma ile olan anlaşmam gereğidir. Reklam anlaşmasına imza atarken firmanın fuardaki standında iki saat bulanacağımın maddesi de bulunuyor. Zira başka bir firmadan modellik teklifi gelse yine kabul ederim. Yeter ki kriterlerime uyan teklifler alayım. Modelliği bıraktığımı söylemiyorum. Modellik ağırlıklı çalışmıyorum, kendimi zaman içinde oyunculuğa kanalize etmeye çalışıyorum o kadar.

* Çok az modellik yaptığınız ve gelen teklifleri çok ince ince gözden geçirdiğiniz halde çok fazla teklif almanızın nedeni nedir?
Çünkü ben iyi işler yaptım. Modellik ağırlıklı çalıştığım dönemlerde adımın kalitesini yükseltecek işler yaptım. Bugün bile birçok modellik teklifi alıyor olmamın nedeni sağlam bir adımın oluşundandır.

* Adınız nasıl sağlamlaştı?
Hep iyi işler yaparak. Kısa vadeli kazançlar peşinde koşturup vurgun niyetiyle önüme gelen her işe atlamadım. Kaliteli işleri özenle seçtim. Belki o dönemlerde bazı insanların akıllarının almayacağı ölçüde büyük paralar kaybettim, ki ben değil başkaları kayıp olarak nitelendiriyor. Ben önüme gelen her işi kabul etmeyerek büyük paralar kaybettiğime değil, adımın kalitesini koruduğuma inanıyorum. Mankenliğin ömrü belli. Bir süreden sonra yapılmıyor. Ben 'Şurada birkaç yılım var. Vurdum vurdum. Sonra kim beni ister?' düşüncesiyle yaklaşmadım gelen tekliflere. Ben tek bir iz bile barakmadan ortadan kaybolacak düşük zekaya sahip değilim.

* Yurtdışında neden modellik yapmadınız?
Yurtdışında modelliğe 13 yaşında başlayıp 24 yaşında emekli olunuyor. Dolayısıyla benim için çok geç oldu. Birkaç yıl önce yurtdışına açılmayı planlasaydım bir, bilemedin iki yıl zamanım olacaktı. Bu süre de benim Avrupa'da bilerce model arasından sıyrılıp kendimi göstermem için yeterli olmayabilirdi. Onlar 13 yaşlarında başlamış, ben 22 yaşında onların arasına katılmışım. Bir-iki yıl sürecek bir maceraya atılmak bana akıllıca gelmedi.

* Sinema oyunculuğuna bir türlü başlayamadınız. Sinema bir hayal olarak mı kaldı? "Eğreti Gelin"de şansınız bir türlü tutmadı...
Ortada benim şanssızlığımla ilgili bir durum yok. Sinan Çetin ile Atıf Yılmaz arasında bir bütçe sorunu var. Atıf Yılmaz Eurimages'den destek aldı ama o para yeterli gelmeyince, Sinan Çetin devreye gererek filme bütçe ayırdı. Bütçeyle ilgili hala sorun var veya Atıf Yılmaz bana öyle söylüyor.

* Hep çalışma kriterlerinizden söz ediyorsunuz. Nedir kriterleriniz? Her başarılı insanın izlediği yolu izliyorum. İş olsun diye değil, bana faydası olan işleri seçiyorum. Beraber çalışıcağım insanların profesyonelliği, zekaları, dünya görüşleri, zamanı yakalama becerilerinin benim kabul edebileceğim düzeyde olması benim çalışma kriterlerimi oluşturuyor.

MEHMET ÇALIŞKAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kadınları yaşamda daha etkin kılacağız
 Avşar kızı 'Zaman' için 25 yıl yaşlandı
 Tanınıyorum diye kişiliğim asla değişmez
 Çapkınlık genetik mi?
 Bu martı otelde jambon yiyor
 Haute Couture zaman içinde yok mu olacak
 Paris Hilton nişanlandı
 Yatakta çok vahşiymiş
 Ruslana'ya 'bakan düzeyinde' koruma
 Makinede şerit dikme
 Kampta uzayı yaşıyorlar
 Koçlar her yerde eğlenir Yengeç'in aklı denizdedir
HAKAN & UTKU
Berbat durum senaryosu
Tatile çıkacaksınız ama nereye...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Rezeneli pizza
1 çorba kaşığı...
100 kişiden 85'inin dişinde çürük var
100 kişiden 85'inin dişinde çürük var
Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de diş ve dişeti hastalıkları görülme...
Türkiye'ye iki ödül getirdi
Türkiye'ye iki ödül getirdi
İstanbul Cerrahi Hastanesi'nin İletişim ve Pazarlama Koordinatörü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.