kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Zeki Triko taklit mayolara savaş açtı
Zeki Triko taklit mayolara savaş açtı
Aqua Bella: Mayo kalıpları birbirine benzer

Zeki Triko taklit mayolara savaş açtı

Ünlü mayo markası Zeki Triko ve sektöre yaklaşık bir yıl önce giren Aqua Bella arasında sonu adliyede bitecek gibi görünen bir savaş başladı. Savaşın ortasındaki isim Yüksel Sarıkaya, neden ise mayo taklitçiliği....

Yüksel Sarıkaya 7 yıldır Zeki Triko'nun distribütörlüğünü yapıyordu. Ancak geçen yıl Zeki Triko ile yollarını ayıran Sarıkaya, Aqua Bella adında yeni bir mayo markası yarattı. İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Zeki Triko, Sarıkaya'yı ismini ve modellerini kullanmakla, Sarıkaya'nın mağazalarında kendi mayolarını satmakla suçladı. Savcılığa başvuran Zeki Triko, mahkeme kararıyla Aqua Bella'da arama yaptırdı ve sonuçta bir kısmı yırtık 40'a yakın mayo bulundu. Sarıkaya mayoların, fatura karşılığında alınan 7 bin mayodan arta kalanlar olduğunu öne sürdü.

ÖNCE TRANSFERLER YAPILDI
Yüksel Sarıkaya, geçen yıl şirketini kurup, genel müdür olarak Zeki Triko'nun bilgi işlem müdürü Zeki Başeskioğlu'nun kuzeni Uğur Şeşen'i transfer etmişti. Eşi tasarımcı olan Sarıkaya, daha sonra da Zeki Triko'nun modelistlerinden Fidan Aşnas'ı bünyesine kattı. Bununla da yetinmeyen Sarıkaya, Zeki Triko'nun imalat bantı şefi Selma Çakmaz'ı imalat şefi olarak, depo sorumlusu Vahdet Sivri'yi de üretim müdürü olarak işe almıştı. Kadrosunu bu şekilde kuran Sarıkaya, tescil ettirdiği Aqua Bella ismiyle Eylül 2003'te de mayo üretimine başlamıştı.

ZEKİ TRİKO ENGELLİYOR
Aqua Bella'nın Genel Müdürü Ünal Şeşen, 4 yaşından bu yana Zeki Triko bünyesinde olduğunu belirterek: "Zeki Triko bayilere diğer markaları satabileceklerini, sadece Aqua Bella'yı satamayacaklarını söyleyerek baskı yapıyor. Tüm bu engellemelere rağmen şimdiye kadar 50 bayiye ulaştık" dedi.

Zeki Triko'nun distribütörlüğünü yaptığı dönemde, Antalya'da kurduğu Özhan İç Giyim isimli şirket adına 2 mağaza açan ve bu mağazalarda Zeki Triko'nun ürünlerini satan Yüksel Sarıkaya, ünlü mayo firmasından yaklaşık 7 bin mayo satın aldı. Distribütörlükten ayrılmasına rağmen mağazalarında Zeki Triko'nun mayolarını satmaya devam eden Sarıkaya, Ocak 2004'te ilk sürprizle karşılaştı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran Zeki Triko, Özhan İç Giyim'den logosunu kullandığı ve mallarını sattığı gerekçisiyle şikayetçi oldu. Savcılık, Özhan Giyim'den Zeki Triko tabelasını indirmesini istedi. Şirket de Zeki Triko'ya geçen yıl parasını ödeyerek aldığı mayoları sattığını ve elde kalanların bedelinin ödenmesi halinde iade edileceğini bildirdi. Ama Zeki Triko mayoları geri almadı.

İSTANBUL ŞİRKETİ DE BASILDI
Zeki Triko daha sonra da Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, Yüksel Sarıkaya'ya ait Yümateks'te kendi markalarıyla mayo üretilip satıldığını öne sürdü. Zeki Triko'nun kendi adıyla üretilen ürün ve kataloglara el konulması talebinde bulunması üzerine, önceki gün ünlü mayo markasının avukatı Füsun Kimirhan ile birlikte gelen polisler firmada arama yaptı. Aramada Zeki Triko yazılı 8 mayo, 6 etek, 1 pantolon, 1 bluz, 12 bikini, 13 yırtık mayo ile 14 karışık alt-üst mayo bulundu. Tutanak tutan polis, mayoları da savcılığa teslim etti. Aqua Bella'nın sahibi Yüksel Sarıkaya, Yümateks'teki mayoların geçen yıl Antalya'daki mağazalar için Zeki Triko'ya parası ödenerek alınan mallardan kaldığını öne sürdü.

NEJDET ÇOKAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Seyyar balıkçılar kriz yarattı
 "Karadeniz'in Güler Sabancı'sı olacağım"
 'Sokaktaki köpek kadar gururlu ol!'
 Korkmaktan korkmayın
 Türkçemi çok zor düzelttim
 18 yıl sonra yeniden baba-kızı oynayacaklar
 Soyunana saygı duyarım...
 Oryantal bir koku: FCUK
 Blendax Maxi Center'da kazandırıyor
 Ajanda
 Elifçe ile Hobi Dünyası
TÜLİN KERMEN
Vitrin Meleği
Haberler... Haberler... Haberler...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Fincan muhallebi
Sütü nişastaya...
Kuru saçların dostu, mayonez...
Kuru saçların dostu, mayonez...
Uzmanlar saçları kuru olanlara, mayonez tedavisi öneriyor. Kuru...
Kadınlar, strese karşı çok daha dayanıklı
Kadınlar, strese karşı çok daha dayanıklı
Araştırmalara göre; kadınların strese karşı erkeklerden çok daha...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.