kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Bilgi ve Yaşam
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
    Kampüs
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Karadeniz'in Güler Sabancı'sı olacağım"
"Karadeniz'in Güler Sabancı'sı olacağım"

Selma Aktürk, daha düne kadar iş hayatını tanımayan genç bir kızdı. Babası bir gün "Tüm işleri sana devrediyorum" deyince, altından kalkamayacağını düşünmüştü. Ancak, daha önce beş genel müdürün yapamadığını yaptı! Sümela Manastırı'ndaki 50 bungalov ev, 700 kişilik kongre merkezi ve iki otel gibi turistik işletmelerin başına geçerek bir yıl içinde zarardan kâra geçti.

Hayatının büyük bir kısmını Trabzon'daki ailesinden uzak İstanbul'da geçirdi Selma Aktürk. Varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen, eğitimini İstanbul ve Bursa'da sürdüren Aktürk, Bursa Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. İstanbul'daki arkadaş ortamından kopamayan ve sık sık yurtdışına gezilerine çıkan Aktürk'ün sosyal aktivitesi, bol eğlence dolu yaşamı, babasının onu işletmelerin başına getirmesiyle son buldu. Önceleri bu duruma çok üzülen Aktürk, kısa zamanda işe alıştı ve daha önce beş genel müdürün başaramadığını başararak, işletmelerini kâra geçirdi.

Selma Aktürk şimdi iki otel, bir kongre salonu ve bir tatil köyü yönetiyor, emrinde 200 kişi çalışıyor. Yeni hedefi ise, çok sayıda insana iş imkânı sağlayabilmek. 29 yaşına kadar iş hayatıyla tanışmayan ve başına geçtiği işletmeleri bir yılda kâra geçiren Aktürk'ün en büyük isteği, Güler Sabancı gibi tuttuğunu koparan bir kadın olmak. Karadeniz Bölgesi'nin en önemli turizm merkezi olan Maçka ilçesinde bulunan, biri 5 diğeri 4 yıldızlı iki otel ile, Sümela Manastırı'nda bulunan 50 bungalov ev ve 700 kişilik bir kongre merkezinin yönetimini üstlenen Selma Aktürk, 200 kişilik personel ve trilyonluk bütçelere hükmediyor.

HIRS BAŞARI GETİRDİ
İlkokulu Kadıköy'de okuduktan sonra Özel Doğuş Anadolu Lisesi'ni bitirdiğini ve yüksek tahsilini de Bursa Uludağ Üniversitesi'nde yaptığını anlatan Aktürk, "Altı kardeşin en büyüğüyüm. 29 yaşına kadar İstanbul'da keyifli bir yaşam sürdüm ve sadece para harcadım. Bir gün babam bana 'seni turistik işletmelerin başına getirdim, genel müdür oldun' deyince önce inanamadım. Bunun gerçek olduğunu öğrenince çok üzüldüm. Ben İstanbul'da babamın cezaevine girmesinden önce pek çalışmazdım. Geniş bir arkadaş çevrem vardı, onlarla gezip eğlenirdim, sosyal bir kız olduğum için arkadaşlarım beni yalnız bırakmazlardı. Yeni görevime İstanbul'daki arkadaşlarımdan ayrılacağım için üzülmüştüm. Ancak beş genel müdürün başarısız olduğu görevde başarılı olma isteği, beni havaya soktu ve Trabzon'a geldim. 2002 yılında açılan 5 yıldızlı otelimize tayin edilen beş genel müdürün başarısız bir yönetim sergiledikleri için bu göreve getirildiğimi öğrenince de hırslandım" dedi.

ZARAR KDÖNÜŞTÜ
Hotel Büyük Sümela İşletmeleri Genel Müdürü Selma Aktürk, "İşletmelerimizde 200 personel çalışıyor, trilyonluk bir bütçeye hükmediyorum. Toplam 500 yatak kapasiteli, içinde her türlü sosyal alan bulunan tesisleri yönetmekten keyif almaya başladım. Önceleri arkadaşlarımdan ayrı kalmamak için buraya gelmek istememiştim ama şimdi, işletmeleri başarılı bir şekilde yönetebilmek için azimle çalışıyorum. Bir yıl öncesine kadar zarar eden kuruluşlarımızı artık kâra geçirmeyi başardım. Gelecek yıl turizm alanında yeni yatırımlar yapmayı planlıyorum. Bölgenin kalkınmasının turizm sayesinde olacağını kısa zamanda öğrendim. Tesislerimiz yüzde 90 doluluk kapasitesi ile çalışıyor. Devletin yapması gereken altyapı eksikleri giderilmiş olsa, bölgeye milyonlarca turist gelir" dedi.

PEK ÇOK KİŞİYE İŞ İMKANI
Evlenmeyi şimdilik düşünmediğini söyleyen Aktürk, kendine Sabancı Holding'in başına getirilen Güler Sabancı'yı örnek aldığını belirterek, "Her şeyi İstanbul'da bıraktım ve Trabzon'a geldim. Personel dahi önce beni yadırgadı, yakın aile çevremiz bile babama benim bu işi başaramayacağımı söyledi. Ama bir yılda önemli mesafe aldığımı görünce onlar da tebrik etti. Kendi işimiz olduğu için kılı kırk yarıyorum, titiz bir şekilde işimle ilgileniyorum, müşterilerimizin memnuniyetini sağlamak için elimden geleni yapıyorum ya da yapılmasını sağlıyorum. Maçka yabancı turistlerin uğrak yeridir. Çünkü ünlü Sümela Manastırı buradadır, o yüzden gelen giden yabancı turist çok. Daha önce dünyayı gezmiştim, oralarda gördüğüm iyi şeyleri kendi işletmelerimde uyguluyorum. Bölgedeki 5 yıldızlı iki otelden biri benim otelimdir. Bu titizliğim sayesinde işletmem kâr etti. Amacım Karadeniz'in Güler Sabancı'sı olmak. İnatçıyım, akıllı bir büyüme ile bunu gerçekleştireceğim, birçok insana iş imkânı sağlayacağım" diye konuştu.

ERSİN RAMOĞLU

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Seyyar balıkçılar kriz yarattı
 'Sokaktaki köpek kadar gururlu ol!'
 Korkmaktan korkmayın
 Zeki Triko taklit mayolara savaş açtı
 Türkçemi çok zor düzelttim
 18 yıl sonra yeniden baba-kızı oynayacaklar
 Soyunana saygı duyarım...
 Oryantal bir koku: FCUK
 Blendax Maxi Center'da kazandırıyor
 Ajanda
 Elifçe ile Hobi Dünyası
TÜLİN KERMEN
Vitrin Meleği
Haberler... Haberler... Haberler...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Fincan muhallebi
Sütü nişastaya...
Kuru saçların dostu, mayonez...
Kuru saçların dostu, mayonez...
Uzmanlar saçları kuru olanlara, mayonez tedavisi öneriyor. Kuru...
Kadınlar, strese karşı çok daha dayanıklı
Kadınlar, strese karşı çok daha dayanıklı
Araştırmalara göre; kadınların strese karşı erkeklerden çok daha...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Bilgi ve Yaşam | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.