|
|
|
|
Makrobiyotik yemek nasıl pişirilmeli?
Tahıllı yemekleri pişirirken, örneğin mercimek ya da kuru fasulye gibi, taneciklerin yüzde 80'i yumuşamadan tuz atmayın. Tuz ekledikten sonra 15-20 dakika daha pişirin. Pişme esnasında bir tahıl yemeğine tatlandırıcı ya da meyve eklemeyin. Şuruplu ya da şerbetli gıdalarla bir tahıllı yemeği birlikte yemeyin. Pişirme zamanını en aza indirmek için tahılı birkaç saat öncesinden ıslatın.Diğer tahıl yemeklerini pişirmek için düdüklü tencereye koyarken yüzeyde "köpük" oluşmamasına dikkat edin. Tahıl yemeklerine çiğ olarak sarmısak ya da kurutulmuş sebze ekleyebilirsiniz. Dilinizde her tadın dokuları vardır. Bu yüzden öğününüzde her tattan bir gıda olursa, ilk başta diliniz tatmin olmuş olur.
|
|
|
|
|
|
|
|
|