kapat
30.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İnönü'de yıldız kaydı

Kartal, bu sezon sahasındaki 17. puanını kaybetti. Konuk Antalya'nın nizami bir golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Beşiktaş, bu sonuçla şampiyonluk mücadelesinde geriye düştü. Lider G.Saray eksik iki maçını kazanırsa puan farkı 7'ye çıkacak

Kongre heyecanını yaşayan Beşiktaş, Antalyaspor maçına biraz da bunun stresiyle çıkıyordu. Bir de iki yıldızlı formayla. Hani o uzun süredir alınmak için uğraşılan 2 yıldız. Federasyon'un geçen hafta aldığı kararın hemen ardından hazırlanan yeni formaları giymişti siyah-beyazlılar. Antalyaspor ise kümede kalmak için son şanslarını kullanıyordu.

Beşiktaş, maçın ilk tehlikesini 10.dakikada yarattı. Ramazan'ın hatalı geri pasında İlhan, topu büyük bir keyifle aldı. Kaleci Kingston'ı geçen İlhan'ın sağ çaprazdan vuruşunu Guintchev kornere çeldi.

18.dakikada Beşiktaş, Baya'ya gole yaklaştı. Baya, ortadan Antalya ceza alanına yaklaştı. Şutunda Kingston başarılıydı. 26.dakikada Antalyaspor, yardımcı hakem kurbanı oldu. Mustafa Gürsel, Uğur'un arapasını iyi takip etti. Golünü attı ama yardımcı hakem Aykut Gümülü, yanlış bir kararla ofsayt bayrağı kaldırdı.

İlhan kuşları vurdu
35.dakikada Beşiktaş, sağdan etkili geldi. Tamer'in sağdan ortasında İlhan müsait durumda voleyi gökyüzüne gönderdi. 40'ta yine sağdan Tamer ortaladı İlhan'ın kafası az farkla dışarı gitti. 44'te soldan Ronaldo doldurdu. İlhan yakın mesafeden kafayı kaleciye gönderdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da gol için hızlı başladı Beşiktaş. 51.dakikada İlhan'ın soldan ortasında Ahmet Dursun, kale dibinde dokunamadı. 53'te bu kez Ahmet Dursun ortaladı. Günün karavanacısı İlhan'ın volesi yine İnönü Stadı'nın üzerinde durumdan habersizce uçan kuşları vurdu.

Beşiktaş'ın baskısı bir türlü verimli olamıyordu. Sertan'ın oyuna girişiyle oyunu daha çok rakip sahaya yıkan siyah-beyazlılar, 67.dakikada bir karambol pozisyonu yakaladı. Sertan'ın kale alanı içindeki vuruşu Burhan'dan döndü. Hemen ardından gelişen kontratakta sağdan Saffet, Beşiktaş ceza alanına girdi. Vuruşu Myhre'de kaldı.

Antalya da kaçırdı
70.dakikada soldan Ahmet Dursun ortaladı. İlhan, kafayı uzattı. Ama dışarı gönderdi. 72.dakikada az farkla auta giden Ahmet Dursun'un frikiği belki de siyah-beyazlıların son ciddi şansı oldu.

74'te Saffet'in ve 83'te Atilla'nın kaçırdıkları gollerle, Antalyaspor, evine 3 puanla dönme imkânını tepti. Hakem Serdar Tatlı, maçı bitiren düdüğü çaldığında Beşiktaş seyircisi hüznü yaşıyordu.

Beşiktaş, ligin bitimine 5 hafta kala hayati 2 puanı İnönü Stadı'na gömdü. Evinde 17.puanını kaybeden siyah-beyazlıların şampiyonluk hayalleri artık azalıyordu.

Kartal sahaya 2 yıldızla çıktı
Beşiktaş Futbol Federasyonu'nun, 1957 ve 1958 yıllarındaki şampiyonluklarını sayısal açıdan kabul etmesiyle, dün gece Antalyaspor maçına 2 yıldızlı takım formasıyla çıktı. Siyah-beyazlı taraftarlar ise iki şampiyonluğun tescil edilmesi için Futbol Federasyonu'nda mücadeleyi başlatan merhum Cenk Koray'ın anısına, kapalı tribüne "Gerçek yıldızlar ölmez. Kalbimizdesin Cenk Koray" pankartını astılar.

Toytunç'a vefa
Beşiktaşlı futbolcular, Filistin'de şehit edilen Binbaşı Toytunç'u unutmadı ve sahaya "Binbaşı Cengiz Toytunç kalbimizdesin" yazılı pankartla çıktı. İspanya'nın Barcelona kentinde dün başlayan Fox Kids Cup Dünya Şampiyonası'na katılan BJK İlköğretim Okulu, Hollanda temsilcisini 5-1 yendi. Bu maçta menajer Sinan Engin'in oğlu, Oğulcan 4 gol attı.

Fatih DOĞAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır