kapat
30.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Balık üstü sıcak baklava

Caddebostan'daki en yeni balıkçı Todori, balığın ardından servis ettiği sıcak baklava ile sufle'nin pabucunu dama atacak gibi duruyor

Ne olduysa yine balık yüzünden oldu. "Denizden ne çıksa yerim" mantığı bizi bu hale getirdi. Duyduk ki Caddebostan'da Todori diye bir balıkçı açılmış. Bütün engelleri aştık ve kendimizi Caddebostan'daki eski Maksim yeni Migros'un tam karşısına denk düşen restorana attık.

O gün "Bu sabah yağmur var İstanbul"da şarkısıyla uyandığımız bir günün akşamıydı. Ve yağmur İstanbul'u henüz terk etmemişti. Üstüne üstlük Todori'de denize bakan büyük pencereler vardı. Daha ne olsun diyorsunuz değil mi? Bizce de bu kadar yeterliydi. Ama belki aza kanaat ettiğimizden, belki de tam yerine gittiğimizden Todori bize unutamadığımız bir lezzet akşamı yaşattı.

Önce soğuklar geldi. Balık mezeleri ve salatalar desek belki daha doğru olacak. Uskumru marine, lakerda, balık dolma, balık pastırması ve levrek sarma... Burada istemeden levrek sarmaya biraz torpil geçeceğiz. Çünkü lezzetine doyamadık. Efendim, ilk önce karidese dil peynirini sarıyorlar. Elde edilen ikiliyi levrekle buluşturuyorlar ve bu birlikteliği krema ve kapari ile sosluyorlar. Sonuç muhteşem oluyor.

Todori'de her yediğiniz şey size o akşamın en iyisiymiş gibi geliyor. Bizler balık dolmasının üstüne hiçbir lezzetin çıkamayacağını düşünüyorduk ne kadar yanıldığımızı Fener Kavurma gelince anladık. Tam fener kavurmayı birinci ilan edecektik ki bu kez soya soslu deniz mahsullleri geldi. Arkasından da balık külbastı... Todori'de ızgara, buğulama ve tava gibi klasik yöntemlerle pişirilen balıklar bile bir başka güzel.

ALTO'LU GECELER
Yemeğin sonunda "Herhalde tatlılar balıkların üstüne çıkamaz" dedik. Yine ağzımızın payını aldık. İçiniz yanıyorsa parfeyi, yanmaya devam etmek istiyorsanız sıcak baklavayı öneririz. İkisi de bizim nazarımızda birinci oldu.

Todori'de kişi başı içkiler dahil 17 milyon 500 bin lira ile 30 milyon arasında bir tutar ödeniyor. Restoranın bir de canlı müzik yapılan bar bölümü var. Yediklerinizi eritmek istiyorsanız Aldo'nun şarkılarıyla "Eller havaya" yapabilirsiniz. Aldo'nun cuma ve cumartesi günleri sabaha kadar süren programı limitsiz içki kişi başı 20 milyon lira. Adres: Cemil Topuzlu Cad. No:146 Caddebostan Sahilyolu, Tel: 0216 350 65 65.

Sibel ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır