kapat
30.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kadınları dışlayan bir toplum asla gelişemez

TBMM'deki erkek vekiller, kadın milletvekillerimizin Fas'daki "Dünya Kadın Parlamenterleri Toplantısı"na katılmalarını utanmadan önlediler. Bu toplantıya katılan ülke parlamenterleri, Türk kadın parlamenterler yerine, bıyıklı erkek mütecavizleri görünce şaşırdılar. Acaba, Türkiye'de kadın parlamenterler yok muydu?

Elbette vardı. Ama erkek parlamenterlerimiz, bol harcırahlı toplantılara turistik gezi gözüyle bakmaya alışmışlardı. Aponun baş provakatörü, sözde İnsan Hakları Derneği İstanbul İl Başkanı Avukat Eren Keskin'in, Almanya'daki Alevi Birlikleri Federasyonu'nun düzenlediği konferansta "Türk Askeri Mütecaviz" dir hayasız yalanını pervasızca yineledi ama TBMM'nin kadın üyelerine yapılan ağır hakareti görmezden geliyor.

Yüce Atatürk ise "Kadınları dışlayan bir toplum asla gelişemez. Adımlar, erkek ve kadın tarafından birlikte atılırsa, devrimler başarıya ulaşır" diyerek Türk kadınının toplumdaki saygın eşitliğini dile getirmişti. TBMM'nin kadın parlamenterleri dışlama açıkgözlülüğü, Anayasa suçunu da oluşturmuştur. "Irk-din-dil-cins ayrımı yapılmaksızın her Türk vatandaşı, yasaların sağladığı tüm olanaklardan eşit olarak yararlanır" ilkesini çiğneten yetkili sorumlular! Size ne demeli. Devletin arpalık dağıtan bir kurum olmadığını ne zaman öğreneceksiniz. Yazıklar olsun sizlere. Hayriye Türkekul



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır