kapat
30.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Dünyanın en çevreci altın üretim tesisiyiz

Bugün ilk defa Ovacık Altın Madeni ile ilgili gerçekleri doğrudan Normandy Madencilik çalışanlarının ağzından duyacaksınız. Bizler dünyadaki Altın Madenciliğine örnek gösterilen "Ovacık Altın Madeni" çalışanlarıyız. 8 aylık deneme üretimimiz boyunca 2 tonun üzerinde altın üreterek ülke ekonomisine milyonlarca dolar katkı sağladık.

Üzüntü ile belirtmek isteriz ki ülkemizin yeraltı zenginliklerinin değerlendirilmesini ve ülke ekonomisine kazandırılmasını istemeyen kişiler, kamuoyumuzu yanlış ve yanlı bilgilendirmektedir. Madenciliğin ülke ekonimisine katkısının yüzde 1'in altında kalmasına neden olmaktadır. Biz bu madenden ailelerinin geçimini sağlayan 360 kişiyiz ve ekmek mücadelemizi yasaların imkan tanıdığı ölçüde sürdüreceğiz. Gurur ve onurla belirtmek isteriz ki; 8 aylık deneme üretimi süresince yapılan ve tüm ülke ile paylaşılan, devletimizin ve diğer bağımsız denetim firmalarının yaptığı denetleme ve ölçüm sonuçlarına göre dünyanın en çevreci teknolojisi ile altın üreten tesisiyiz ve her türlü denetlemeye de açığız. Bu süre zarfında (yüzde 81'i yöre insanı) şirketimizden emeğimiz karşılığında 1.6 milyon dolar net ücret aldık. Bunun yanında şirket, ihtiyaçları gereği başta Bergama ve İzmir olmak üzere yurtiçinden toplam 6 milyon dolar malzeme ve hizmet alımı gerçekleştirdi. Bu süre içerisinde vergi ve SSK primi 1.2 milyon dolar, KDV 2.2 milyon dolar, enerji için 1 milyon dolar, resim ve harçlara da 0.5 milyon dolar olarak toplam 4.9 milyon dolar devletimize ödeme yapıldı.

Bizler; bu madende çalışan Bergamalılar, Dikilililer, Narlıcalılar, Çamköylüler, Süleymanlılar, Pınarköylüler, Tepeköylüler, Ovacıklılar, Aşağıkırıklılar, Yeniköylüler, Sağancılılar, Alacalılar ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kamuoyunu ve siz değerli basın mensuplarını Ovacık Altın Madeni'nin üretime devam etmesi için gerekli katkıyı sağlamaya davet ediyoruz. Ovacık Altın Madeni Çalışanları



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır