kapat
30.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

MFÖ, Romanlar'ı çok kızdırdı!

MFÖ'nün "Aga Naga" şarkısından rencide olduklarını iddia eden Romanlar Meclis'e başvurarak albümün toplattırılmasını istedi. TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na ilginç başvurular sürüyor.

Karı-koca kavgasından ev sahibinden yakınanlara hatta gama ışınlarıyla yok edilmek istendiğini ileri sürülenlere kadar kimi zaman tuhaf şikâyetler var listede. Şimdi de Mazhar Fuat Özkan'ın seslendirdiği "Aga Naga" şarkısı için Roman vatandaşlar komisyona şikâyette bulundu.

Gelen şikâyetlerin yüzde 3'ünün isimsiz olduğunu belirten TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hüseyin Akgül, Mazhar Fuat Özkan'ın 1998 yılında yazdığı ve seslendirdiği "Aga Naga" şarkısında kendilerinden "Cimri, pinti çingene" diye söz edilen Roman vatandaşların kendilerine hakaret edildiğini, kişilik haklarına saldırıldığını öne sürdüklerini belirtti. Akgül, şikâyetin inceleneceğini söylüyor.

KİMSEYİ KÜÇÜMSEMEDİK
Söz konusu şikâyet MFÖ'yü fena halde üzdü. Roman vatandaşların şarkıyı albümden çıkarttırmak ve albümü toplattırmak için başvurmasını hayatlarında yaşadıkları en büyük talihsizlik olarak niteleyen MFÖ'nün üyeleri, "Biz bugüne kadar sevda ve dostluk şarkıları yaptık.

Şarkılarımızla 30 yıldan bu yana barış ve sevgi mesajları verdik. Birlikte yaşadığımız, aynı havayı soluduğumuz insanları nasıl küçümseriz. Böyle bir olaya adımızın karışması bile bizi üzer" diyor.

Şarkının sözlerine ve müziğine kendisinin imza attığını söyleyen Mazhar Alanson ise, "Aga Naga" adlı şarkıyı bir arkadaşı için yaptığını ve orada kullandığı tüm deyimleri ile o arkadaşının özelliklerini anlattığını açıkladı. "Şarkının içinden bir kelimeyi cımbızla çekerek işi başka boyutlara taşımak kimseye bir yarar sağlamaz. Benim o arkadaşlardan tek ricam, lütfen şarkının sözlerini bir kez daha okusunlar!"

İŞTE OLAY YARATAN SÖZLER
Aga Naga

On paraya on takla at

Cimri, pinti, çingene

Sözlerin hep cahilce

Salakça, sakarca, hep bir işin

Üstesinden gelemezsin

Zırlama, meleme, anırma

Patlama, çatlama, yırtınma

Devamlı beni güldürme

Pis somurtkan..

Söz ve müzik: Mazhar Alanson

ÇİNGENELERE GÖÇMENLİK HAKKI
DYP'li 5 milletvekili, İmar Kanunu'nun, çingenelere göçmenlik hakkı tanıyacak şekilde değiştirilmesini önerdi. DYP'li Yıldırım Ulupınar (İzmir), Enis Sülün, Nihan İlgün (Tekirdağ), Salih Çelen ve Mehmet Baysarı'nın (Antalya) İmar Kanunu'nda değişiklik öngören teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Öneri, 1934'de çıkarılan İmar Kanunu'ndaki Türkiye'ye göçmen olarak alınamayacak gruplar listesinden göçebe çingenelerin çıkarılmasını öngörüyor. Yürürlükteki düzenlemede Türk kültürüne bağlı olmayanlar, anarşistler, casuslar, göçebe çingeneler ve memleket dışına çıkarılmış olanlar Türkiye'ye muhacir (göçmen) olarak alınmazlar" hükmü bulunuyor.

Öneride, "Sadece çingene olması nedeniyle muhacir olarak ülkemize gelmelerinin engellenmesi, çağın değer yargılarına ve insanın en büyük değer olduğu anlayışına ters düşmektir. Yıllardır bizimle birlikte yaşayan, aynı sevinci ve tasayı paylaştığımız çingene kökenli vatandaşlarımız, bugüne kadar devletten herhangi bir beklentide bulunmaksızın kendi imkân ve potansiyellerini değerlendirerek yaşamlarını sürdürmektedir. Bu insanlar, ülkemizin güzelliklerinden bir parçadır" deniyor.

Ali ÖZTÜRK-Nevin BİLGİN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır