kapat
30.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Binbaşı Toytunç için karşılıklı suçlama

İsrail Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Moshe Kamhi ile Filistin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Fayez Khalil dün atv'de ana haber bülteninde birbirlerini suçladılar.

Kamhi ve Khalil'i atv'de bir araya getiren Murat Birsel konuklarına son olaylarla ilgili sorular yöneltti. Kamhi Binbaşı Cengiz Toytunç'un şehit edilmesi olayına değinerek "Toytunç, kesinlikle bir Filistinli'nin veya Filistin üniforması giymiş bir Filistinli tarafından soğukkanlılıkla öldürülmüştür. Bu bilgi kesindir" dedi.

Kamhi'nin sözlerine "Polis kıyafetiyle ya da neyle olursa olsun bunları yapan kendileridir" diye yanıt veren Khalil ise olayı gerçekleştirenlerin "Filistin polisi kıyafeti giyen ve çok iyi Arapça konuşan İsrailliler" olduğunu savundu. Olayın meydana geldiği bölgenin İsrail'e ait olduğunu ve belli bir saatten sonra Filistinlilerin El Halil'e giremediklerini söyleyen Khalil "İsrailli fanatik yerleşimciler TIPH'in devamlı yollarını kesiyorlar, tehdit ediyor ve kovalanıyordu. Bunlar TİPH raporlarında da geçiyor" dedi.

YANLIŞLIKLA VURDU
Kamhi bunun üzerine "En önemli noktayı açıklamak istiyorum" diyerek şunları şöyledi: "Benim iddiam çok daha basit. Orada pusuya yatmış olan Filistinli terörist, geçmiş örneklerden gördüğümüz gibi oradan bir İsrail arabasının geçeceğini tahmin ediyordu ama geçenler BM görevlileriydi. Karşılarındakinin kim olduğunu da ihtarlara rağmen anlamadılar."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır