kapat
23.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Tertemiz yönetim

"Ben ve ekibim G.Saray'ı basamak yapmayacağız. G.Saray için bile yalan söylemeyeceğiz. Biz ve yakınlarımız bu kulübe fatura kesemez. Mali raporlarda herkesin uzlaşacağı bir rakam çıkacak."

Dünya kulübü olmak istiyoruz
G.Saray'ın bugün yapılacak seçim kongresinde Mehmet Cansun'la başkanlık için yarışacak olan Özhan Canaydın, SABAH'a konuştu. G.Saray'ın getirilerini kullananlarla beraber olmadıklarını söyleyen Canaydın şunları söyledi: "Tertemiz bir ekiple geliyoruz. Ben ve ekibim G.Saray'ı basamak yapmayacağız. G.Saray kulübüne hiç fatura kesmeyecek bir grup oluşturduk. Ben sportif malzemeler üreten bir şirketin sahibiyim. Bir gün olsun G.Saray'ı ismini kullanmadım. Benden isteneni de hep hibe ettim bir gün olsun fatura kesmedim. Aynı şekilde yönetim kurulu üyelerimiz, aynı soyadını taşıyanları bırakın yeğen grubumuz bile kulübe fatura kesemez. Göreve gelince 5 milyon dolarlık kasa kolaylığı, 10 milyon dolar uzun vadeli ucuz kredi temin edeceğiz. Dünya kulübü olmak istiyoruz. Taraftarlarımızı aktif hale getireceğiz

Bundan sonra çıkacak mali raporlarda herkesin anlayacağı, uzlaşacağı tek bir rakam çıkacaktır. Spekülasyonlar olmayacak. Ben murakıp raporuna göre borcun 54 milyon 800 bin dolar olduğunu söylerken yönetim, "Hayır. Bizim 7 milyon dolar borcumuz var" diyor. İnsanları şaşırtmayacağız. Herkesin anlayacağı, görünce tetkik edeceği ve tek rakamda uzlaşacağı hesaplarla genel kurulun karşısında olacağız. Mevcut yönetim Sportif AŞ'nin ortaklığı için AIG ile birlikte toplantılara bile katılmadılar. Başlangıçta bir iki toplantıya girdiler sonra kopup gittiler. Bu toplantılara butlaka katılacağız. Sportif AŞ'nin başkanı olarak ben gideceğim. Sürekli olarak da iki tane yabancı ortaklıkla çalışan ve o statüyü bilen iki yönetim kurulu üyesi olacak. Sportif AŞ artık halka açılmıştır. G.Saray artık halka karşı sorumludur

Yalan yok
Biz kimseye yalancı demiyoruz. Ortada "Ben G.Saray için yalan da söylerim" şeklinde bir açıklama var. Biz de bu söze karşılık, "Biz G.Saray için dahi yalan söylemeyiz" diyoruz. G.Saray'ın imzaladığı bütün anlaşmaların arkasındayız. G.Saray devamlılık arzeden bir müessesedir. AIG ile o günün şartlarında çok tenkit edilmesine rağmen çok güzel bir anlaşma yaptık. Ben yönetime girecek kişileri 1 yıl önceden tespit ettim. Profesyonellere gerek olursa alacağız. Biz kimsenin devamı değiliz. Eskiye dönüp arkamıza bakmayacağız."

Jardel komedi
Cansun, "Jardel bizde kalmış olsaydı 3 yıllık 12 milyon dolar para ödeyecektik" diyor. İyi de Cansun Jardel'i 16 milyon $'a kendi aldı. Sonra 5'e satıyorsun ve 11 milyon $'ı zarar göstermiyorsun. Bu nasıl mantık? Üstelik, bu komik gerekçeyle bunu taahhüt kapatma olarak gösteriyorsun

Özer'i biliyordu
Özer Saracoğlu'nun benim listeme gireceğinden Cansun'un haberi vardı. Genç bir insanın 7 mart tarihinde üzülerek ve özür dileyerek yazdığı mektuptan "Haberim yok" diyebilir misiniz? Saraçoğlu mektubuna, "Sayın başkanım, değerli büyüğüm, sevgili ağabeyim" diye başlıyor. Böyle hissi bir mektubu hatırlamamak için okumamak lazım

Bombayı kim koydu?
Cansun, "Elimize 30 milyon dolarlık bir bomba aldık" dedi. 3.5 yıl o bomba hazırlanırken, şişerken yönetimin ikinci başkanıydın. Bombayı tahlil edelim. Jardel'e 16, Avrupa'ya gidip gelen Arif'e 4, Serkan'a 7.5, Bülent Akın'a 5.5 milyon dolar ödedi. Yani toplam 33 milyon dolar. Bu transferlerde Cansun'un imzası vardır. İnsan ikinci başkan olarak bu dinamiti görmez mi?

Bunun adı vefasızlık
Faruk Süren'in ekibinde yer alan ve bugünkü kongrede Özhan Canaydın'ın listesinden seçime giren Ali Dürüst de Mehmet Cansun'u eleştirdi. Dürüst, "UEFA ve Süper Kupa'yı alan kulübün ikinci başkan olarak resimde yer alıyorsun. 'G.Saray'ı Küba'dan Patagonya'ya kadar her yerde tanıyorlar' diyorsun. İyi tarafları alırken, 30 milyon dolarlık bombadan haberdar olmamak ve ona sahip çıkmamak vefasızlıktır. UEFA Kupası'nın keyfiyle resme giriyorsan o günlerde yapılan borcun da sorumluluğunu üstleneceksin.

Altaylı bizden değil
Galatasaray Yönetimi, UEFA Disiplin Kurulu'na geçtiği faks mesajında, "Fatih Altaylı ile ilişkimiz yoktur. Görevinden istifa eden eski ikinci başkanımız kulübümüzde yapılacak seçimlerde de karşı grubu desteklemektedir" ifadesini kullandı. İlginç yazının hikayesi ise şöyle: G.Saray-Barcelona maçı sonrası İspanyol basınında Altaylı'nın demeci olarak, "UEFA, Roma ile bizi cezalandırmak için Barcelona'ya çeyrek final yolunu açtı. Hakem de bu yüzden Barcelona'nın ofsayt bir golünü geçerli saydı" ifadesi yer aldı.

"Karşı tarafa geçti"
Bu demeç üzerine soruşturma açan UEFA, 2. Başkan Fatih Altaylı hakkında, Galatasaray yönetiminden savunma istedi. Sarı-kırmızılılar ise UEFA'ya gönderdikleri yazıda Fatih Altaylı ile bir ilişkilerinin bulunmadığını, kendisinin görevinden istifa edip, 23 Mart'ta yapılacak seçimlerde de karşı grubun yönetim listesini desteklediğini ifade etti.

Levent TÜZEMEN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır