kapat
23.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Fenerbahçe fıstık gibi

2 forvetle sahaya çıkan Kanarya, 20'de Johnson, 44'te Revivo'nun golleriyle devreyi 2-0 önde geçti. F.Bahçe ikinci yarı da hız kesmedi. Ogün, 59'da farkı üçe çıkardı. Sahanın yıldızı Johnson 67'de F.Bahçe adına gol perdesini kapattı. Antep'in şeref sayısı +91'de Erdal'dan geldi

Geçtiğimiz hafta Malatya karşısında büyük darbe almıştı Fenerbahçe. Gaziantep önünde amaç belliydi. 3 puanı alıp şampiyonluk yarışında yer alabilmek. G.Antepspor ise geçen yıl aynı statta 3-0'dan kaybettiği karşılaşmanın rövanşını almak istiyordu.

Lorant, Revivo'yu iki forvetin arkasına koymuş, Hakan Bayraktar'ı da orta sahaya takviye olarak sürmüştü. Yani 4'lü forvet hevesinden vazgeçmişti Alman teknik adam. Görünen o ki F.Bahçe'ye bu sistem yaramıştı. İkinci yarıda oyuna giren Ceyhun'un da katkısını düşününce gençlerin oynadıkları zaman neler yapabildiğini görüyoruz.

9.dakikada Abdullah'ın soldan kullandığı korner atışında Johnson'ın kafası üstten dışarı gitti. 10.dakikada Romaschenko, soldan bomboş indi. Çaprazdan vuruşunu Rüştü iki hamlede kurtardı. 11'de Romaschenko, bu kez frikiğiyle Rüştü'yü rahatsız etti.

Ogün işi bitirdi
20.dakikada F.Bahçe'nin sıkıntısı sona erdi. Soldan Revivo'nun kullandığı serbest atışta Johnson, savunma oyuncularının arasından rahat yükselip kafayı vurdu: 1-0.

23'te Romaschenko'nun şutu yine kaleci Rüştü'de kaldı. 29.dakikada bu kez F.Bahçe, Johnson ile rakip kaleyi yokladı ama top dışarı gitti. 40.dakikada Gaziantep, gole yaklaştı. Mehmet'in yaydan vuruşunu Rüştü son anda çıkardı.

44.dakikada F.Bahçe, farkı ikiyi çıkardı. Kaleye 30 metre uzaktan kazanılan serbest atışta topa Revivo vurdu. İki savunma oyuncusuna çarpan top, Fevzi'yi yanılttı: 2-0.

59.dakikada F.Bahçe, kontratağa çıktı. Orta sahada Ceyhun'dan topu alan Ogün sağdan ceza alanına girdi. Sert vuruşu, Fevzi'nin bacağının arasından ağlarla buluştu: 3-0.

Mustafa Şahintürk'ün hakem Ali Aydın'a itirazdan gördüğü kırmızı kart, G.Antepspor'un direncini tamamen kırdı. Sarı-lacivertliler artık çok rahattı ve farkı arttırma çabalarına girmişlerdi.

Johnson fırtınası
67.dakikada sahanın en iyi ismi Johnson, ikinci golünü buldu. Revivo, sağdan serbest atış kullandı. İbrahim, uzak direkte göğsüyle düzeltmek istedi. Araya giren Ganalı, topu ağlara yolladı: 4-0.

82.dakikada sağdan Erdal ile pozisyon buldu konuk ekip. Erdal'ın şutunda Fevzi, elinin ucuyla kurtardı. +91'de Fatih'in kaptırdığı topla buluşan Erdal, golü attı: 4-1.

F.Bahçe, Malatya maçını unutturan bir oyun ortaya koymuştu. Seyirciler de nihayet huzur içinde maç seyretmenin keyfini yaşıyordu.

Bu sistem benim
Lorant: "Kadroyu, kimsenin eleştirisi ya da düşüncesi doğrultusunda kurmadım. Bu, tamamen bana ait bir sistem."

'Sonunda rahatladık'
F.Bahçe Teknik Direktörü Lorant, maç sonrasında yaptığı açıklamada, takımın sistemindeki değişikliğin kendine ait olduğunu söyledi. "Bu sistem tamamen benim. Sahadaki kadroyu kimsenin eleştirisi ya da düşüncesi doğrultusunda kurmadım" diyen Alman teknik adam şöyle devam etti: "Nihayet kendi sahamızda rahat ve iyi oynayarak farklı bir galibiyet aldık. Takım ve kulüp olarak sabırlı davranmalıyız

'Beşiktaş maçı önemli'
Ben, oyuncularına çok güvenen bir teknik direktörüm. Bugün tek üzüldüğüm şey, yediğimiz goldü. Bu tür farklı galibiyetlerde bile böyle gollere izin vermemeliyiz. Buna çok sinirlenirim, Bu konuda Fatih ile konuştum, anlaştık. Hakan ne kadar güçlü olduğunu gösterdi. Yusuf'un yerine Ceyhun'u almam rutin bir değişiklikti. Artık Galatasaray ile maçımız yok. Şampiyonluk için Beşiktaş maçı önemli."

Tribünler bu sefer dolmadı
Malatya maçında yaklaşık 50 bin taraftar desteğini arkasına alan F.Bahçe'nin G.Antep ile oynadığı maça taraftarlar aynı ilgiyi göstermedi. Maçı yaklaşık 35 bin taraftar takip etti. Bunda havanın yağışlı olması rol oynadı. Özellikle maraton tribünü boş kaldı.

Oktay-Rapajç kulübeye
Malatyaspor maçında ilk 11'de forma giyen Oktay ve Rapajç, G.Antep'e karşı yedek soyundu. Revivo ve Hakan Bayraktar ilk 11'de görev yaptı. Hakan, Lorant döneminde ilk kez 11'de sahaya çıktı. Lorant, forvette Andersson ve Serhat ikilisine şans tanıdı.

Aybaba: Çiçek göndersinler
G.Antep Teknik Direktörü Samet Aybaba,"F.Bahçe neden federasyondan ve hakemlerden şikayetçi anlayamadım. Bence F.Bahçe'nin federasyona çiçek göndermesi lazım!" dedi. Başkan Doğan ise "Ali Aydın nasıl zirvede bir hakemmiş anlayamadım" diye konuştu.

Pankartlar ters asıldı
Taraftarlar Malatya maçında olduğu gibi yine Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'u protesto ettiler. Bu arada yönetim siyasi içerikli pankart açılmaması için taraftarları uyardı. Taraftarlar da geçen hafta yaşanan pankart krizi nedeniyle tüm pankartları ters astılar.

Ferudun NİĞDELİOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır