kapat
23.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Tayyip'i eleştiren Gazioğlu'na ihraç

AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı "şaibeli" olarak niteleyip istifasını isteyen parti kurucusu Mehmet Gazioğlu, ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na veriliyor

Parti programında "demokrasi ifade özgürlüğü ve insan hakları" gibi kavramlara yer veren AKP, parti içi demokrasiye fazla tahammül edemedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yapılan ihaleler nedeniyle hakkında soruşturmalar bulunan AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı "şaibeli, lekeli ve ayıplı" olarak niteleyip istifasını isteyen parkinin kurucu üyesi Mehmet Gazioğlu, AKP'den ihraç ediliyor.

"GAZİOĞLU UÇUK FİKİRLİ"
AKP Grup Başkan Vekili Hüseyin Çelik, Erdoğan'ı "Biz onun ayıplarını örtmek için AKP'de değiliz. Erdoğan, rüzgar değil vantilatör üfürüğü" diyerek sert bir dille eleştiren Gazioğlu'nun ihraç edileceğini açıkladı. Gazioğlu'nu "uçuk fikirli" olmakla suçlayan Çelik, "Bu açıklamalar artistik açıklamalardır. Ben ciddiye almıyorum, partimiz de ciddiye almıyor. Beyanları ipe sapa gelmez beyanlardır. Partinin yetkili kurullarında görüştükten sonra disipline sevk edeceğiz. Prosedür neyse o yapılacak" diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül ise, SABAH'a yaptığı açıklamada, Mehmet Gazioğlu'nun açıklamalarını çok yanlış bulduğunu belirterek, "Çünkü biz parti içinde herkesin görüşlerini ifade edeceği ortamı oluşturduk. Kurucular Kurulu'nda bunları ifade edebilirdi ama hiç bunlardan bahsetmedi. Biz farklı düşüncelere her zaman saygı duyarız. Ama bunları bu şekilde gazetelerde ifade etmesini yanlış buluyoruz" dedi. Gül, partide bir genel başkanlık sorunu olmadığını da söyledi.

KESİN İHRAÇ İSTENECEK
Gazioğlu'nun açıklamalarını değerlendiren Erdoğan'ın avukatı Hayati Yazıcı ise, herkesin konuşma hakkının bulunduğunu ancak Gazioğlu'nun Erdoğan'a hakaret ettiğini kaydetti. Yazıcı, "Derhal ihraç edilmelidir" dedi.

Gazioğlu'nun Erdoğan'a yönelik şok yaratan sözleri üzerine parti yönetimi, harekete geçti. Gazioğlu'nun sözleri partinin yetkili kurullarında değerlendirildikten sonra "disiplin mekanizması" işletilecek. Gazioğlu'nun, Erdoğan'a yönelik sözleri parti tüzüğünün "geçici ihraç" ve "kesin ihraç" cezasını düzenleyen hükümleri doğrultusunda değerlendirilecek. Gazioğlu, Disiplin Kurulu'na sevk edilirse son kararı Partinin Merkez Disiplin Kurulu verecek.

Hüseyin ÖZALP



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır