kapat
23.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Erkeğe yapışan kadın kaybeder

Annesi, babasına olan aşkı uğruna üniversiteyi terketmiş ama Sertab bu modeli doğru buluyor: Erkekler artık bağımlı kadın modelinden bıktı

Mini minnacık bir kadın; 1.56 boyunda, 43 kilo. Cepta taşınabilecek türden... Ama kendisini her geçen gün büyütmekte üstüne yok. Şahane sesinin yanı sıra beste yapmaya da başladı. Zaten 3-4 yıldır hayatını tümüyle değiştirdi. O artık eski hasta, kendini yiyen, devamlı sevgi talep eden narin kız değil. 20 yıl çektiği kolitinden kurtuldu. Yoga yapmaya dans etmeye başladı. Sertab'la son günlerdeki enerjik halini, sevgiyi, aileyi, kadınları ve erkekleri konuştuk.

* Dans ve yoga tutkusu nereden çıktı ?

Hastalığımı atlattıktan sonra değişti hayatım. Kendimi çok dingin hissetmeye başladım. Alternatif yaşama merak saldım. Yogada bunun bir parçası. Dans müzikten önce de vardı benim için. Fakat hastalık yüzünden uzaklaşmıştım. Şimdi haftanın 3 günü 6'şar saat dans ediyorum. Nesrin Topkapı'dan göbek dansı dersi almak istiyorum.

* Ağabeyin Serdar Erener bir röportajında "Annemin babama olan büyük aşkı beni taş kalpli bir adam yaptı. Sevmekten de sevilmekten de korkuyorum" dedi. Bu aşk seni nasıl etkiledi?

Annemin babama 40 yıldır bitmeyen aşkından benim çıkardığım birinci sonuç; toplumun yarattığı erkeğe bağımlı hayat örneği . Bunun nedeni erkekler tabi. Ama yıllar sonra erkekler evlenip çocuk doğurmuş, bağımlı, erkeğe yapışmış kadın profilinden sıkılmaya başladılar. Ve kadın erkeğe bağımlı bir hayat yaşamaya başladığı andan itibaren çok travmatik oluyor, hala birçok genç kadının problemi ilk sevişilen adamla evlenmek istemek ve erkeğe yapışıp kalmak.

* İkinci sonuç nedir?

Ben annemin babama olan aşkını ağabeyim gibi algılamadım. Annem Güzel Sanatlar üçüncü sınıftan evlendiği için ayrılan yenetekli bir kadınken, birdenbire ev kadını oluyor. Yıllar sonra içinde patlıyor: "Ben niye bunları yapmadım" diye. Böyle kadınların hepsi kocalarına karşı sinir içindeler.

* Senin için doğru aşk nedir?

Ben dingin, aşkın sevgiye dönüştüğü bağlı ama bağımlı olmayan ilişkileri tercih ediyorum.

* Demir Demirkan'la başka başka aşklar yaşayıp, yine birbirinize döndüğünüz doğru mu?

Başkalarıyla aşk falan yaşanmıyor aslında, o işin magazin tarafı. İki yıl önce ayrılmıştık. 6-7 ay kadar sürdü. Sonra kopamayacağımızı anladık. Şimdi duygusallığı yaşıyoruz.

* Ayrılığın nedeni neydi?

Biraz önce anlattığım o erkeğe bağımlı olma duygusu benim için çok normaldi. Örneğin, onsuz sineemaya gidersem keyif alamam gibi. Keni özgürlüğümü kendim başkasının eline vermişim gibi hissedince her şey değişti. Demir çok şey anlattı bana o dönemde, meğer gelişmemiş bir yanım kalmış.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır