kapat
23.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Memuru birbirine düşürmek

Mete TEMALAR

Hükümetin memur ücretlerindeki son bozma operasyonundaki (kesinlikle düzenleme değil) gerçek amaç, bir süredir uygulamakta olduklar memuru birbirine düşürme taktiğidir. Bu taktikten ne umduklarını kestirmek zordur. Ama görünen o ki bunda başarılı oldular. Şimdi devlet dairelerinde bir kısım personel kadro karşılığı sözleşme adı altında birkaç kat fazla maaş, birkaç maaş tutarında ikramiye alıyor ve onlar öğlen kebap yerken, diğerleri simit yiterek onları seyrediyor. Bu durumda 3 kişi çalışırken 13 kişinin seyretmesi de meşrulaşmış oluyor. İşler aksıyor ve memur çoğunluğu gizli işsiz konumunda iş ya da geliri fazla başka kurumlara geçmek üzere torpil arıyor.

Örnek mi istersiniz. Aynı nitelikli bir uzman Cumhurbaşkanlığı, TRT, RTÜK ya da MGK Genel Sekreterliğinde görevliyse 1,5 milyar artı 4 maaş ikramiye, diğer kurumlardaysa 500 milyon alır. Diğer kurumlar dediğim kurumlarda da kadro karşılığı sözleşme adı altında yüksek maaş ve ikramiye alanlar da vardır.

Son olarak zarar ettiği söylenen Ziraat Bankası'nın ücret düzenini de batırdılar. Aynı nitelikli kimi personel 350-400 milyona talim ederken, kimisine sözleşme yapıldı ve 1 milyar 750 milyon maaş ve yılda 4 maaş ikramiye veriliyor. Yani 500 milyona çalışmaya can atan personele para yağdırılıp israf yapılıyor. Ya daf durup dururken ücret uçurumu yaratılıyor.

Hükümetin yeni yönetim tekniği bu.. Memuru birbirine düşürerek, bir kısım personeli gizli işsiz konumuna sürüklemek.. Umut Cumhurbaşkanı idi, ama ne hikmetse, Anayasaya aykırı ve hizmet verimini etkileyen bu uygulamaya hayır demedi. Şimdi bir yetkilinin mahkemeye gitmesini umuyoruz.

Memleketin zaten başka meşgalesi kalmadı.. Usülsüzlük, ardından mahkeme.. Sanırım Anayasa Mahkemesi bu kadar yüklenince ardından onlara zam gelecek.

Zaten Hükümet olası bir seçimde fhalk çoğunluğundan umudunu kesmiş durumda ve arada birkaç kişiye astronomik ücret vererek, birkaç yüzdelik de olsa oy alma umudunda.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır