kapat
23.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'Petrol ve finansta büyüme sürecek'

Doğan Holding CEO'su Barmanbek açıkladı: Petrolde, rafineri ve gaza da yatırım yapmak istiyoruz Dışbank'ı, 300-350 şubeli bir banka yapacağız. Vakıfbank ve Toprakbank'a bu nedenle talip olduk

Doğan Şirketler Grubu Holding Genel Koordinatörü İmre Barmanbek, 2001 yılında Doğan Grubu'nun iyi bir performans gösterdiğini, grubun ana faaliyetlerine odaklı bir büyüme için doğru yolda olduğunu söyledi. İş-Doğan Petrol Yatırımları şirketinin borcunun yeniden yapılandırılması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Barmanbek, holdingin ana faaliyet kolları olan petrol ve finans alanında büyümeye devam edeceklerini açıkladı. Barmanbek, "Biz olaylara işadamı mantığı ile yaklaşıyoruz. Petrol Ofisi'nin yanında başka yatırım alanlarına da girmeyi düşünüyoruz. Bu rafineri ya da gaz yatırımı olabilir. Ayrıca 130 şubeli Dışbank'ın 300-350 şubeli bir bankaya dönüştürülmesi için de çalışmalarımız sürüyor" dedi.

BORÇLARA DÜZENLEME
Krizin finansman yapıları sağlıksız birçok banka ve kurumun iflasına neden olduğunu dile getiren Barmanbek, holdingin de bu nedenle bazı tasarruf tedbirlerini hayata geçirdiğini söyledi.

İş-Doğan Petrol Yatırımları Yönetim Kurulu Üyesi Tufan Darbaz ise, olumsuz kredi şartlarına rağmen İş-Doğan'ın borcunun başarıyla yeniden finanse edildiğini anlattı. Darbaz, Petrol Ofisi'nin 2001 yılı net kârının 77 milyon dolar, vergi, finansman gideri ve amortisman öncesi kârının 126 milyon dolar olduğunu, ancak aynı yıl için dağıtılabilir gerçek net nakit kârın, bugünün kuru ile 131 milyon dolar civarında gerçekleştiğini ifade etti. Darbaz, şöyle devam etti: "Petrol Ofisi'ni satın almamızdan sonra, şirket faaliyetlerinde çok önemli iyileşmeler oldu. Yeni borcun herşey dahil maliyeti, libor artı yüzde 6-7 arasındadır. Toplam 843 milyon dolar olan borcun 150 milyon dolarlık kısmı 36 ay vadeli, kalanı ise 18 ay vadelidir. Şimdi bu kalan kısmın yüzde 70'ini 36 aylık vadeye çekmek için çalışıyoruz."

Dışbank Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Azası Tayfun Bayazıt da TMSF'den 11 şube alarak bankanın şube sayısını 127'ye çıkardıklarını, 2002 yılı sonuna kadar da bu sayıyı 150'ye ulaştıracaklarını belirtti. Beyazıt, halen Vakıfbank'a talip olan 5 kurum ve Toprakbank'a talip olan 3 banka arasında yer aldıklarını ifade etti. Doğan Medya Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Soner Gedik de, Doğan Medya Grubu olarak 2001 yılında toplam reklam pazarındaki paylarını yüzde 36'dan yüzde 39'a çıkardıklarını ve 2002 yılı sonunda pazar paylarının yüzde 42 olmasını beklediklerini anlattı. Faaliyet giderlerinde 187 milyon dolarlık bir azalma gerçekleştirdiklerini ve marjlarını koruduklarını belirten Gedik, 2002 yılında giderlerin düşmeye devam edeceğini söyledi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır