kapat
23.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Benzinin litresi 1 dolar

IMF'ye verilen sözler ve dünya petrol fiyatlarının yükselmesi nedeniyle süper benzinin litresi 1 doları geçti. Ayda ortalama 600 km. yol yapan vatandaşın masrafı da 90 milyona çıktı

Benzin fiyatı vatandaşı bıktırmaya devam ediyor. Akaryakıt ürünlerine yapılan yeni zamla birlikte İstanbul'da süper benzinin litresi 1 doları geçerek 102 cente ulaştı. Benzin fiyatlarına, dünden geçerli olmak üzere yüzde 2.61 ile 2.65 arasında değişen oranlarda zam yapılmasının ardından, İstanbul'un Avrupa yakasında süper benzin 1 milyon 340 bin liradan 1 milyon 375 bin liraya yükseldi. Kurşunsuz benzin de 1 milyon 336 binden 1 milyon 371 bine çıktı. Bir litre benzinin 1 doları geçmesinin en büyük nedeni IMF'ye verilen sözler ve dünyadaki petrol fiyatlarının da 25 dolara çıkması oldu.

Akaryakıt Tüketim Vergisi, KDV ve kesilen çeşitli vergilerle devlet süper benzinin litresinde yaklaşık 1 milyon lira kazanırken, olan yine araç sahiplerine oluyor. Vatandaş 45 litrelik bir deposunu artık 60 milyona dolduracak. Ayda ortalama 600 kilometre yol giden bir kişinin yol masrafı da 90 milyonu buluyor.

İKİNCİ KEZ 1 DOLARI GEÇTİ
Doların 1 milyon 350 binin altına inmesine rağmen, benzin fiyatlarının artmasına vatandaşın yanı sıra sektör temsilcileri de tepki gösterdi. Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Ketenci, benzinin Cumhuriyet tarihinde ikinci kez 1 doların üstünü gördüğünü belirtti. Petrol Ofisi Genel Müdürü Ertuğrul Tuncer de, dünyada brent petrol varlinin 25 dolara çıktığını ifade ederek, "Petrol faturası ağırlaşıyor" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır