kapat
23.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Fransa milli marşına jazz ve rap remiksi yapıldı!
Milli marşlarını ezbere bilen gençlerin sayısının gün geçtikçe azalması, Fransa Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, gençlerin dikkatini çekmek için milli marşları "Marseillaise"in jazz, rai ve reggae remikslerinin yer aldığı bir CD piyasaya sürdü. 72 bin adet çoğaltılan CD'ler ülke genelindeki okullarda öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılıyor. CD'nin yanında Fransa tarihini anlatan 60 sayfalık bir kitapçık dağıttıran Eğitim Bakanı Jack Lang, "Bütün gençlerimiz marşımızı mutlaka bilmeli" dedi.

Kanserden ölen kızının mezarında intihar etti
Almanya'nın başkenti Berlin yakınlarındaki Dahlem mezarlığında trajik bir olay yaşandı. Hansjürgen ve Ingrid S. Adlı bir çiftin cesetleri, 1 Eylül 1999'da kanserden ölen Birgit adlı kızlarının mezarının başında bulundu. Berlin polisi, çiftin bir tabanca ile intihar ettiğini ve mezar taşının yanına bıraktıkları veda mektubunda "Birlikte ölmek istedik" diye yazdıklarını açıkladı. İngrid ile 1954 yılından bu yana evli olan Hansjürgen S.'nin bir avcı olduğu ve kısa bir süre önce kendisine karaciğer kanseri teşhisi konduğu söylendi.

Ötanazi'ye onay
İngiltere'de adı yasal nedenlerle gizli tutulan ve kendisinden 'Bayan B' diye söz edilen felçli kadının Yüksek Mahkeme'ye yaptığı başvuru kabul edildi ve hastanın yaşam destek makinasının onun belirleyeceği bir tarihte durdurulmasına karar verildi. Yargıç tarafından yatağında sorgulanan felçli hastanın 43 yaşında bir sosyal hizmet görevlisi olduğu belirtildi.

"Arafat, bir militana 300 dolar gönderdi"
İsrail, Filistin lideri Yaser Arafat'ın kendilerine yönelik bir saldırıya adı karışan bir militana, para ödediğini iddia etti. Filistinliler'e ait çok sayıda ofise el koyup arama yapan İsrailli yetkililer, bu aramalarda ele geçirdikleri bir belgenin iddialarını kanıtladığını da belirtti. 9 Temmuz'da gönderilen Arafat imzalı mektupta, El Aksa Şehitleri Tugayı'nın Beytüllahim kentindeki lideri Atıf Abayat'a 300 dolar ödenmesi onaylanıyor.

Tanklara karşı Manavgat suyu!
Ortadoğu istihbarat sitesi World Tribune'ün haberine göre Ankara, İsrailliler'e Türkiye'den 10 yıl içinde 350 milyon dolarlık su alımı anlaşmasını imzalamalarını şart koştu. Aksi halde devlete ait İsrail Askeri Endüstrileri (IMI) adlı kuruluşla M-60 tanklarının yenilenmesini öngören 668 milyon dolarlık anlaşmanın yapılmayacağını ifade ettiler. İsrail'in su projesinde görevli Dışişleri Bakanlığı eski görevlisi Alon Liel, "Tank ihalesini almanın tek yolu Türk suyu almak. Aksi halde IMI ağır bir bedel ödeyecek" diye konuştu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır