kapat
23.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Rakı içtim şarap içtim, ağlandım

Bir süredir ülkede garip bir tartışma sürüyor. Rakı içerken balık yenmez. Balıkla şarap daha iyi gider. Şarap rakıyı döver. Rakı kahveden arkadaşlarını toplayıp şarabı mahveder gibi...

Memlekette sanki yeterince kamplaşma yokmuş gibi bir de böyle bir kutuplaşmayla karşı karşıyayız. İşte giderek tırmanan rakı-şarap gerginliğinde son durumlar...

* ŞMP (Şarap Mantarı Platformu) üyeleri "Ah bir de rakı şişesinde balık olsam" diyen Orhan Veli'nin mezarına siyah çelenk bıraktıktan sonra Ömer Hayyam'dan rubailer okuyup sessizce dağıldılar..

* Aynı zamanda barmenlik de yapan bir grup yasadışı örgüt üyesi şarap şişesinden daha iyi molotof kokteyli yapıldığını iddia edince tartışma yine alevlendi. Rakıperver bilim adamları rakı şişesinden biyolojik silah yapmak üzere çalışmalara başladı.

* Bir zamanlar dünyanın en zengin adamlarından biri sayılan Rakıfeller'in varisleri dedelerinin soyadını yaşatmak için URH

(Ulusal Rakı Hareketi)'ne 100.000 $ yardımda bulundu.

* Rakıya gönül vermiş birkaç aydın rakı masasında daha iyi ülke kurtarılacağını iddia ederek 15 dakikada ülkeyi kurtarınca, şarapçı aydınlar bir araya gelerek ülkeyi 7 dakika 43 saniyede kurtararak kendilerine ait rekoru da kırdılar.

* Rakıcılar ülkenin tam olarak kurtulmadığını bu yüzden de rekorun geçersiz sayılmasını istediler. Şarapçılar ise misilleme olarak şarap içildiğinde daha çok güzelleşildiğini, bunun bütün Türkiye güzellerinin şarap sevmesinden belli olduğunu iddia ettiler.

* Rakıcılar bunun üzerine şarap şişelerinin tepesindeki mantarın doğa mantarı olduğunu yaymaya başladılar. Şarapcılar ise tam aksine o mantarın kültür mantarı olduğunu şarabın şişesinin bile kültürlü olduğunu dolayısıyla şarap kültürünün daha şişeden başladığını savundular.

* Rakıcıların şarapcıları kırmızıcılar-beyazcılar olarak fraksiyonlara ayırmaya çabaları sonuç verdi. Dömisek şarapcılar buna "rakı sulu mu susuz mu içilmeli" tartışması başlatarak karşılık verdi.

* Uluslararası Gastronomi Birliği toplantısına katılan şarap uzmanları "şarap deniyorum" bahanesiyle ağızlarında biriktirdikleri şarapları rakıcıların yüzüne tükürünce hadise çıktı. Rakıcılar da kavun, beyaz peynir yerken aynı zamanda bıçak olarak da kullandıkları çatallarıyla şarapçıların üzerine yürüdü.

* Rakıcılar ve şarapçılar arasında uzun süredir devam eden söz düellosu sonunda sıcak çatışmaya döndü. Varelli Şarapevi'nden çıkan bir grup şarapçı Nevizade Sokak'ta yürürken bir meyhaneden kendilerine laf atılması üzerine çatışma çıktı ve anında diğer meyhanelere de sıçradı. Haydari, fava, tarama gibi soğuk meze tabaklarının havada uçuştuğu arbedeyi birahaneden çıkanlar ayırdı.

Rüyalarda buluşuruz!
Rüya: Rumuz: Bahtsız Bedevi... Geçen gece rüyama aksakallı dede ve 7 arkadaşı girdi. Ellerinde 2 kilo et, mangal, karpuz 2 de büyük rakı vardı. Ben "Dingo'nun rüyası mı bu? Yengeleri de alıp gelseydiniz" dememe kalmadı, rüyama 8 tane de aksakallı kadın girdi. Aksakallı dede ve arkadaşları rüyamı kapatıp sabaha kadar sazlı sözlü eğlence yaptılar. Yetmezmiş gibi bana da bulaşıklarını yıkattılar. Şikayet edebileceğim bir merci var mı?

Tabiri: Valla bence işi büyütmeyin. Daha kötü olur. Aksakallı dede yaşlandıkça iyice kontrolden çıktı. Şikayet ederseniz tası tarağı toplar rüyanıza yerleşir. Uykularınız haram olur. Onun için sakin olun. Verilmiş sadakanız varmış. Geçmiş olsun.

Tarihte bugün 23 Mart 1878
İlk kez bir faytonun dikiz aynasına taş plak asıldı.

Öldükten sonra ilk sözleri
"Cennetgücü'yle Cehennem İdman Yurdu maçını başka bir tarihe erteliyorum." Haluk Ulusoy

GÜNÜN FIKRALARI

Birşeycikler olmaz
Temel, New York'taki gökdelenlerden birinin 53. katında çalışırken ayağı kaymış ve aşağı doğru düşmeye başlamış. 52, 51, 50,49, 48.... Temel 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2... ve 1'inci kata geldiğinde dua etmeye başlamış:

"Sana çok şükür Allahım, ha buraya kadar sağ salim gelduk. Artık birinci kattan düşsek de pek birşeycükler olmaz."

Sakın fazla para verme
Vietnam savaşının en kritik günlerinde genç Amerikalı asker memleketteki eşine bir mektup yazar: "Sevgilim buradaki kadınlar yalnız para için yatıyorlar. Böylesine parayı seven insanlara daha önce hiç rastlamadım."

Kısa süre sonre askere eşinden yanıt gelir: "Sevgilim dikkatli ol, sakın onlara 50 dolardan fazla para verme. Çünkü ben burada ancak o kadar alabiliyorum."

Hakan UTKU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır