kapat
23.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Metin Şen'in oğlu olacak
Ali Şen'in oğlu Metin Şen, geçtiğimiz akşamlarda erkek arkadaşlarıyla birlikte eğlenmeye çıktı. Eşi Aslı Hanım, altı aylık hamile olan Şen, İstanbul gecelerinin tadını çıkarırken karşısına çıkan paparazzilere, doğacak bebeğinin heyecanı içinde olduğunu söyledi. Metin Şen, "Erkek adamın oğlu olur" sözüyle doğacak bebeğinin cinsiyetini açıklarken, şimdiden oğlu ile birlikte olacağı anların hayalini kurar gibiydi.

Albüm heyecanı
Televizyon dizileri ve sunduğu programlar ile tanınan Toprak Sergen, bugünlerde "Albüm" adını verdiği albüm çalışmasının heyecanında. İlk klibini Aşık Veysel'in "Kara Toprak"ına çeken Sergen, ikinci olarak da "Modern Zamanlar-Aşk Var" adlı çalışması için kamera karşısına geçti.

Göksel de 147'de
Sertab Erener ile canlı performansa geçen ve yeni bir dönem başlatan İstanbul gece hayatının popüler mekanlarından Club 147, atılımlarına Göksel ile devam ediyor. "Depresyondayım" şarkısıyla iddialı bir çıkış yapan Göksel, bu akşam ve 30 Mart'ta Club 147'de sahneye çıkıyor. Farklı yorumuyla dikkat çeken Göksel. "Yıldızların Altında" adını verdiği programıyla iki özel gala gerçekleştirecek.

Benzersiz isimler toplarım!
Trilyonlarca liralık bir koleksiyonu bulunan Erdal Birleşik, eşi Nuran'ın adını mahkeme kararıyla "Bir Tane Sultan Nuran" olarak değiştirdi. Koleksiyoncunun 18 yaşındaki kızı da "Cihanda Bir Biricik Bir Tane" adını taşıyor.

Doymadı
İzmir Kemeraltı Kuyumcular Çarşısı'nda eski para alım satımı yapan Birleşik, koleksiyoncuların, ellerindeki eserin dünyada eşi benzeri olmaması gibi bir hayali olduğunu belirterek, "Eşim ve kızımın isimlerini de bu hayal doğrultusunda belirledim" dedi. Oğluna ise sadece "Erdal" adını veren Birleşik, eşinin "Bir Tane Sultan Nuran" ismine "İlksen" ismini de ekletmek istediğini söyledi.

Gebelikte alkolün her damlası tehlikeli
Amerika'da yapılan bir araştırma, gebelik döneminde az miktarda alkol alan annelerin bebeklerinde bile düşük doğum ağırlığı ve gelişme geriliği görüldüğünü kanıtladı. Alkol kullanan annelerin çocuklarında yüz ve kulak deformasyonları, yarık damak ve yarık dudak, sinir sistemi fonksiyon bozukluğu, zeka geriliği, iskelet sistemine ait bozukluklar, kalp, karaciğer ve üreme sisteminde problemler görülüyor. Uzmanlar, bu çocukların ileri yaşlarda davranış bozukluğu, hiperaktivite ve başarısızlık da yaşadığını söylüyorlar.

Kabızlığa karşı en iyi ilaç zeytinyağı
Eğer kabızlık sorunu çekiyorsanız, sabahları ekmeğinizin üstüne tereyağı ya da margarin yerine zeytinyağı sürün. Kızarmış ekmeğinize bir miktar zeytinyağı damlatın ve üstünü tuz ya da dilediğiniz baharatlarla tatlandırın. Eğer mideniz hassas ise, baharatlardan uzak durun. Zeytinyağı bağırsaklarınızı yumuşatmakla kalmayıp, içerdiği E vitamini ile gençlik iksiriniz de olacak.

Astıma karşı okaliptüs
Bonn Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada, astım hastalarına 12 hafta süreyle her gün 100 miligram okaliptüs verilmiş. Aynı zamanda hastaların kullandıkları kortizon dozları düşürülmüş. Araştırmaya katılan deneklerin zamanla öksürük ve astım krizlerinin azaldığı gözlenmiş. Uzmanlar bu durumu şöyle açıklıyorlar; "Okaliptüsün yüzde 80'i nefes yoluyla alınıyor. Bu da doğrudan akciğerlere nüfuz etmesini ve dolayısıyla öksürüğe ve nefes darlığına yol açan etkenlerin ortadan kaldırılmasını sağlıyor."

Aspirin felci önlüyor
Felç geçirmekte olan hastalara hastaneye varır varmaz verilen bir Aspirin, ilk gelen felci takiben gelebilecek diğer muhtemel felçleri de önlemeye yardımcı oluyor. 40 bin akut felç hastası üzerinde yapılan araştırmalar, bir ay boyunca düzenli olarak Aspirin kullanılmasının, izemik felcin bir daha tekrarlanması riskini üçte bir oranında azalttığını, daha sonraki felç veya ölüm riskini ise binde dokuz oranında önlediğini ortaya çıkardı.

Damarların dostu siyah üzüm
Sık sık bacak ağrısından ve ağırlığından şikayetçiyseniz, bol bol siyah üzüm tüketmenizde fayda var. Siyah üzümün içinde bulunan maddeler, kan dolaşımını hızlandırarak, damarlardan akışı kolaylaştırıyor. Bu da bacaklardaki dolaşım sorunlarını ortadan kaldırıyor. Siyah üzümün mevsimi değil. Ama kurutulmuş üzünden komposto yapabilirsiniz. Siyah üzüm, kansızlığa karşı da son derece etkili.

Fazla tuz kalbe zarar
Uzmanlar, tuza aşırı düşkün olan insanların kalp hastalığı riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı. ABD'deki Indiana Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Dr. Myron Weinberger, insanları tuz alımlarına dikkat etmeleri konusunda uyardı. Hipertansiyon araştırmalarıyla çeşitli ödüller kazanan Dr. Weinberger, "Eğer tuz kullanımınızı azaltırsanız kalp hastalıklarına yakalanma riskiniz de o oranda düşer" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır