kapat
23.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Selülite karşı omuz omuza

Selülitle savaş mevsimi geldi. Cildinizde portakal kabuğu görüntüsü istemiyorsanız kılıçlarınızı kuşanın!

TOKSİNLERİ AT
* Toksin atıcı diyetler, selülitle savaşa başlamak için harika bir yöntemdir. Toksin atıcı diyetin anlamı, bol bol taze sebze, meyve ve tahıl ürünleri yemektir. Ayrıca bu tip diyetlerde, kahve, gazlı içecekler ve alkolü de beslenme programanızın dışında tutarsınız. Karmaşık karbonhidratlar ve lif açısından zengin, yağ açısından düşük diyetler önemlidir, çünkü bu besinler, vücut tarafından parçalanması ve dışarı atılması kolay besinlerdir. Buna karşılık, şeker, nişasta, tuz, baharat ve hayvansal yağların hazmı ve dışa atılımı zordur. Düşük yağ tüketilen bir diyet, toksinleri azaltır ve dokulara hapsolan bu toksinlerin vücuttan atılımını sağlar. İstenmeyen toksin ve atıklardan kurtulmanın bir yolu da bol su tüketmektir. Bu nedenle günde en az 2 litre su tüketin.

EGZERSİZİ UNUTMA
* Egzersiz son derece önemlidir ve iyi bir dolaşım sağlanmasına büyük katkıda bulunur. Kasları ve kasları saran dokuları sıkılaştırır.

* Masaj, sadece ağrıyan bölgeleriniz için bir ödül değil, aynı zamanda selülitle savaşta ve selülitin önlenmesinde yardımcıdır. Kasları kullanan masaj, yağ dokusunu parçalayan dolaşım ve lemfatik sistemleri uyararak vücudun işlevlerini yeniden olması gerektiği gibi yerine getirmesini sağlar. Masajın uygulandığı bölgeler, özellikle egzersizin yeterince etkili olamadığı bölgelerdir (dizin içe bakan kısımları ve kasık bölgesi gibi). Her iki bacağınıza dairesel hareketlerle masaj yapmayı deneyin. Hareket ettikçe etlerinizi iyice ovuşturun. Bunu her gün birkaç dakika boyunca uygulayın. Bu, yağ ve toksinlerin atılmasına faydalı olacaktır.

PORTAKALI SOY
* Bir masaj fırçasıyla ya da eldiveniyle cildi birkaç dakika boyunca fırçalamak da dolaşıma iyi gelecektir. Ayaklarınızdan başlayın. Derinizi aşağıdan yukarı doğru fırçalayın. Bunu günlük olarak duştan önce yapmak cildinizin canlanmasını ve daha iyi görünmesini sağlayacaktır. Bu arada sıkılaştırıcı bir ürün olan Lipofactor önerilen ürünler arasında.

STRESE SON VER
* Stres sadece kasları germekle kalmaz, kasları örten bağ dokularının da sıkışmasına sebep olur. Gerginlik, dokuyu bloke eder. Bu da atıkların işlevsel bir şekilde dışarı atılmasını engeller. Gevşemek ve nefes alma, vücudun rahatlamasına ve düzgün şekilde çalışmasına yardımcı olur. Düzgün nefes alıp vermek, gerginliğe iyi gelir ve vücuda oksijen sağlar.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır