kapat
23.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Gidin, görün, okuyun, Cafe Kikka Şimdi de Bebek'te

İstanbul ünlü Bağdat Caddesi'nde hizmet veren Cafe Kikka, burada oturanların büyük bir bölümünün yakından tanıdığı ender mekanlardan biridir.

Her zaman aynı kalitenin ve aynı hizmetin sunulduğu Cafe Kikka özgün mutfağı, leziz ve zengin mönüsü, şık ve sıcak atmosferiyle müşterilerinin beğenisini ve takdirini kazanan Kikka şimdi de Bebek'te sevenleriyle buluştu. Kikka'da günün keyfini, ünlü DJ'lerin müziği eşliğinde çıkarabilirsiniz.

Muallim Naci Cad. No: 120 Ortaköy Tel: (0212) 259 59 19 Karşınızda Tenenbaum Ailesi...

Türk sinema seyircisinin pek yakından tanıma fırsatı bulamadığı yönetmen Wes Anderson'un "Tenenbaum Ailesi" adlı filmi bu ay sinemalarımızda gösterime girecek. Son derece sıradışı üyelere sahip bir aile içerisinde geçen filmde Gene Hackman, üç çocuklu Tenenbaum ailesinin babası. Anjelica Huston ise anne rolünde... Ailenin üç çocuğunun üçü de son derece yetenekli hatta birer dahi olarak kabul görüyorlar. Ancak aile mutlu değildir. Bu mutsuzluğun temelinde baba vardır. Hikaye ilginç olaylarla devam ediyor. Filmi bu derece izlenir yapan özellik, mizahın yanına yerleştirilen hüzün duygusudur.

Bir sultanın hazin hikayesi
V. Murad'ın torunu Selma Sultan, üç kıtayı titreten Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşüne tanık oldu. Saltanatın sona ermesiyle birlikte başı dik mağrur bir prenses olarak dolaştığı, insanların kendisini hayranlıkla seyrettiği sarayından kopartılıp annesiyle birlikte Lübnan'a sürgüne gönderildi. Bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktı. Bir Hint racasıyla evlendi. Gandi'nin başlattığı bağımsızlık savaşını gördü. Daha sonra Paris'e kaçtı. Orada yeniden evlendi, bir kız çocuk dünyaya getirdi. Ancak ardında iki yaşında bir bebek bırakarak henüz 29 yaşındayken yoksulluktan öldü. Ama bebek büyüdü, ve annesinin hikayesini yazdı. Evet, Kenize Murad'ın "Saraydan Sürgüne" adlı 704 sayfalık bu romanı Everest Yayınları tarafından çıkarıldı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır