kapat
23.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Aş-iş uğruna paramparça!

Krizde işsiz kalınca yasadışı yoldan Avrupa'ya geçmek istediler. İnsan tacirleri yarı yolda bırakınca mayın tarlasına düştüler. Dört arkadaşın ikisi öldü, biri yaralı, biri yaşıyor... Tabii bu yaşamaksa

Erzurumlu 4 arkadaş... Murat Yılmaz, Tahsin Esen, Sezgin Sayan ve Eşref Durna... Ekonomik kriz sırasında işlerini kaybedip geçim sıkıntısına düşünce Almanya'ya gitmeye karar verdiler. Karşılarına vize engeli çıktı, "insan tacirlerine" başvurdular... Kişi başına 400 dolara anlaşmışlardı. Parayı borç harç topladılar, Edirne'de buluştukları kaçakçılara teslim ettiler. Edirne'den Karaağaç'a ve hava karardıktan sonra da insan tacirlerinin gösterdiği yoldan Yunanistan'a geçtiler.

Oradaki sınır köyünün tren garında onları bir taksi bekleyecekti. Ancak köye vardıklarında onları bekleyecek olan taksi yoktu ama bu dört yabancıdan şüphelenip jandarmayı haberdar eden demiryolu görevlileri vardı.

Yunan devriyelerine yakalanma korkusuyla gecenin içine doğru kaçmaya başladılar. İşte böyle düştüler sınırın mayınla kaplanmış kesimine... Önce Tahsin ile Sezgin mayına bastı. Hemen can verdiler. Murat biraz daha şanslıydı. Ağır biçimde yaralandı. Yunan sınır devriyeleri onu helikopterle mayınlı bölgeden çıkardı. Eşref Durna ise şarapnellerin vücudunda açtığı ufak tefek bir çok yaraya rağmen kaçmaya devam edebildi.

Mayın tarlasını geçti, farkında bile olmadan Türk topraklarına girdi ve yığıldı kaldı. Onu Türk askerleri bulup hastaneye kaldırdı. Şimdi Eşref'in sağlık durumu iyi. Üstelik yetkililere verdiği ifade sayesinde 4 arkadaşı dolandıran ve isimleri açıklanmayan insan tacirleri güvenlik güçleri tarafından yakalandı. Yunanistan'da kalan Murat taburcu olacak duruma gelince Türkiye'ye iade edilecek. Sezgin ile Tahsin'in ise cenazeleri gelecek.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır