kapat
23.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Genç kızlara 'dadı' tuzağı

İngiltere'de dil öğrenmek için ailelerin yanında bakıcılık yapan bazı kızlarımız kötü yola düşüyor. Gazeteci Güngör Uras da yazısında bu tehlikeye dikkat çekti

Gazeteci Güngör Uras, dünköşesinde "Bazı aracı kuruluşlar dadılık (aupairlik) yapmak için İngiltere'ye genç kızlarımızın gitmesine aracılık ediyor. Bu tür gidenlerin amacı İngilizce dilini öğrenmek. Ama pek çoğu beklenmedik durumlar ile karşılaşıyor. Kötü duruma düşüyor" deyince yazıya aracı kurumlar tepki gösterdi.

Kulağımıza gelmedi
Atlas Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Genel Müdürü Özdemir İçim "Bazı aracılık kurumları acemilikten dolayı hatalar yapıyorlar. Örneğin öğrenciye çamaşır yıkamasının şart olduğunu söylemiyorlar" dedi ancak taciz ve fuhuş gibi ahlaki problemlerle hiç karşılaşmadığını vurguladı. İçim, Aupair'lik sisteminin İngiltere'de kanunla korunduğunu da belirtti.

Polis kaydı şart
Yakın Batı Eğitim Danışmanlığı'ndan Eren Göker ise dadılık yapmaya gidenlerin kötü durumlarla karşılaştığına dair duyumlar aldıklarını belirtti. Acente seçiminin önemli olduğunu söyleyen Göker, "İngiltere'ye giden kişinin polis karakoluna kayıt yaptırması gerekiyor. Yaptırırsa en ufak bir sorunda polis müdahale ediyor" dedi.

Gidenler anlatıyor
S.Y: "1999'da İTÜ'den mezun olduktan sonra İngiltere'ye gittim ve orada 3 çocuklu bir ailede aupairlik yaptım. Bir ay sonra ailenin babasının sözlü tacizleriyle karşılaştım. Sonraki günler sözlere eller de eşlik etti. Yalnız kaldığımızda kalçama dokunuyordu. Dayanamayıp geri döndüm."

Y.K: "1998'de Londra'da bir çocuklu yeni evli bir ailenin yanında kaldım. Çok iyi insanlardı ama ikisi de evde çıplak dolaşıyordu."

Sibel ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır