kapat
19.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Siyah-Beyaz Oscar savaşları

Amerika'da zenci lobisi en iyi erkek oyuncu Oscarı için adaylarını çoktan belirledi. Akademi üyeleri onlardan birini seçmezse ırkçılıkla itham edilecek
Sinema dünyasının en prestjili ödülü olan Oscar'lar için geri sayım sürerken yapımcı firmalar ve oyuncular arasındaki savaş da kızışıyor. Bu yıl, 11 Eylül yüzünden her yıl yaşanan karşılıklı saldırıların yaşanmayacağı ve sakin bir yarış olacağı bekleniyordu. Ancak son gelişmeler tarihin en "kanlı" Oscar savaşlarına tanık olduğumuzu gösteriyor. Oscarlar öncesi göze girme operasyonları, propoganda savaşları, dedikodular, medyayı etkileme çabaları tüm hızıyla sürüyor. Oyunun kuralını öğrenen stüdyolar seçmenleri etkilemek için strateji uzmanlarından oluşan ekipler kuruyor.

15 MİLYON DOLAR
Örneğin Universal Stüdyoları'nın "A Beautiful Mind" filminin Oscar kazanması için 15 milyon doları gözden çıkardığı söyleniyor. Yani ödülün sahibini belirleyecek olan 5 bin 739 Akademi üyesinin her biri için 2 bin 600 dolar... Time dergisinin "Oscar Savaşları" Newsweek'in ise "Kanlı Oscar" başlıklarıyla anlattığı bu savaşın en şiddetli çarpışmaları ise en iyi film ve en iyi erkek oyuncu dallarında yaşanıyor. "A Beautiful Mind" filminin, en iyi film dalında en kuvvetli aday olduğu konusunda herkes hemfikirdi. Ancak internet gazetecisi Matt Drudge'ın başlattığı karalama kampanyası bir anda rüzgarları tersine çevirdi ve filmin şansını azalttı. Drudge'ın, John Nash' in biyografisindeki Yahudi karşıtı sözlerin ve eşcinsel sahnelerin filmden çıkarıldığını açıklamasının ardından Akademi üyeleri arasındaki çok sayıda Yahudi filmden soğuyuverdi. Bir diğer şiddetli çarpışma en iyi erkek oyuncu dalında yaşanıyor. ABD' deki siyahlar ödülün Denzel Washington ya da Will Smith'e gitmesi için tehditlerle dolu bir lobi faaliyeti yürütüyor. Siyah kesimin temsilcileri "ırk kartı"nı oynayarak eğer ödülü bir siyah oyuncunun almaması durumunda açıkça Akademi'yi ırkçılıkla suçlama tehdidinde bulunuyorlar.

ZENCİ BASKISI
En iyi erkek oyuncu ödülünün en kuvvetli adayı sayılan ünlü aktör Russel Crowe'un İngiliz Akadami Film Ödülleri Töreni sonrası okuduğu şiiri yayınlamayan BBC yöneticisini döverek şansını iyice azalttığı konuşuluyor. Crowe şu sıralar bozulan imajını düzeltmek için medyaya şirin görünmeye çabalıyor. Bu çabaların işe yarayıp yaramadığını ödül gecesi ortaya çıkacak.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır