kapat
19.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Adam geliyor

ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, Londra ile başlayan uzun Ortadoğu turunun son ayağında, bugün, ülkemize gelecek.. Gezisinin son durağı Ankara.. Buradan da ver elini Washington D.C.

Amerikan yönetiminde bundan önce görmeye alıştığımız "sembolik" başkan yardımcılarından çok ayrı bir konuma sahip olan Dick Cheney, bu büyük turunda görüştüğü bütün liderlerden "Önce İsrail-Filistin halledilmeli.. Şimdilik Irak olmaz" mesajı aldı..

Ankara'dan alacağı mesaj da bundan pek farklı değil.. Bir de Kuzey'de Kürt Devleti tehlikesi var.. İsrail-Filistin anlaşmazlığında yaşanan "karşılıklı kanama durdurulmadan" bir de Irak krizini bölge kaldıramaz..

Bu arada dikkatimizi çeken bir haber, Cheney'in gezisini izleyen CNN muhabirinin "Bu liderler içerde başka, kamuoylarına başka konuşuyorlar gibi bir izlenim aldık" demesi oldu..

Acaba bu yorumda kilit kelime "şimdilik" mi idi? Bunu bilemiyoruz.. Bir de OPEC dün, "Irak savaşı petrol krizine neden olmaz, biz tamamlarız" dedi.. Önümüzdeki kritik aylara bakalım..

Kepazelik (2)
Türk Diş Hekimleri Birliği'nin "Zorunlu fiyat belirlemesine karşı çıkan ve bırakın isteyen istediği fiyata diş tedavisi yapsın. Fiyatlarınızın altında tedavi yapanlara da ceza kesmeyin" diyen yazımız arı kovanına çomak soktuğumuzu gösterdi..

Diş Hekimleri Birliği ve bazı diş hekimlerimiz bizi eleştirirken, bazıları ne yazık ki, ne tahsillerine ve ne de mesleklerine hiç yakışmayacak içerikte mesajlar gönderdi.. Diş Hekimleri Birliği bizi 20 bin üyesi adına "şiddetle kınadı.." Ama gariptir ki, bu birlik üyesi çok sayıda diş hekimi de bize destek verdi.. Hele hele halkımızdan müthiş bir destek yağmuru aldık.. "Allah razı olsun. Fiyatlardan dolayı dişlerimizi yaptıramıyoruz" dediler..

Bu arada adı bizde saklı bir diş hekimi çok ilginç şeyler anlattı:

"Sedat bey, artık neredeyse kimse fatura kesmiyor. Çünkü bize bildirilen fiyatların altında diş yapmak zorundayız. Birliği ve Oda'yı takan yok. Bizonların verdiği fiyatın altında fatura kesersek, hem ceza yiyoruz, hem de devlet bizden, Birlik ve Oda'nın bildirdiği pahalı fiyattan vergi alıyor.. İnsanların parası yok Sedat bey.. Hasta geliyor. Örneğin bir üst protez gerekiyor.. Birlik fiyatından ortaya 1 milyar lira gibi bir fatura çıkıyor. Utancımızdan bunu hastaya söyleyemiyoruz. Fiyatı kırıyoruz. Bir de üstüne taksit yapıyoruz. Devlet de bu şekilde vergi kaybediyor. Bugün Bağdat Caddesi'ndeki 10 diş hekiminden 9'u fatura vermiyor. Bu işin tek çözümü Genel Sağlık Sigortası'nın çıkmasıdır.."

Bir dokun bin ah işit derler ya, aynen öyle.. İşte bir başka biş hekimi:

"Sedat bey, devlet hastanelerindeki diş bölümleri bir rezalet. 50'nin üzerinde hasta ve 3-4 alet.. Hijyen hiç yok.. Buralar hastaya hizmet etmiyor, mikrop üretiyor.. Bizim Birlik ve Oda, fiyatlarla uğraşacağına bunlarla uğraşsın.."

Diş Hekimleri Birliği bize gönderdiği yazının başlağını "Halkımızı yanıltan yazınız" koymuş.. Nasıl yanıltma ise.. İstanbul Diş Hekimleri Odası'na da cevap vereceğiz.. Bugün yerimiz kalmadı..

NOT: Bu gece Ali Sami Yen'deyiz.. Aslanlar, hedefimiz artık çeyrek finalin ötesidir.. Futbolcularımız; çıkın ve aslanlar gibi oynayın. Kazanacaksınız.. Unutmayın beraber yürüyüp, beraber ıslandık bu yollarda.. Şimdi sıranın neye geldiğini biliyorsunuz. Sizleri çok seviyoruz..



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır