kapat
19.03.2002
 GÜNAYDIN
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bu düpedüz barbarlık

SABAH'ta okuduğum Gazi Üniversitesi'ndeki gerçekten ortaçağ kafalı sözde profesör ve buna seyirci kalan, aynı kafada olduğu anlaşılan sözde doçentle ilgili haberinizi üzüntü ve utanç içinde okudum.

Üzüntüm, yakından olmasa da, 1960'lı yıllarda kendilerini tanıma mutluluğuna erişmiş, ülkemiz ve ulusumuzun uygarlaşma atılımlarına en muhtaç olduğumuz dönemlerde ellerini uzatmış Zuckmayer ve Saygun gibi iki insanın eserlerine reva görülen barbarlık, canavarlık alçaklıktan kaynaklanıyor.

Utancım ise birkaç yönlü: Demek, 1950 sonrasında tohumları atılan Atatürk ve Kemalizm - uygarlık düşmanlığı az da olsa ülkemiz bilim çevrelerinde bile yer yer filiz vermiş, üniversite bahçelerine kadar sirayet edebilmiş. Uygarlık yolundaki Türkiyemizde bu pis ayrık otlarının mutlaka temizlenmesi gerek. O sözde profesörün Zuckmayer'le ilgili aşağılık telmihi ise ortaçağlılıktan da geri bir örümcekli zihniyeti temsil ediyor. Çünkü bunlar, aksini söyleseler de aslında uygarlık düşmanı olduğu kadar, Türklük ve Türkiye düşmanıdırlar da.

Bir de bana bu gibileriyle aynı dinden olmak ve aynı milliyeti paylaşıp, aynı ülkede yaşamak zorunda olmak kahrediyor. Bunlar İran'a ya da Suud'a gitmeliler ki Türkiyemiz tertemiz kalsın! Ülsoy Başkür



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır