kapat
19.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Apo'nun koruması teslim oldu

IKYB'ye teslim olan Ercan Ay, Apo'nun Almanya, Yunanistan, İngiltere ve Rusya ile ilişkisini anlattı
İMRALI Adası'ndaki cezaevinde tutuklu bulunan terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakın koruması Ercan Ay, PKK'dan kaçtı; Talabani güçlerine teslim oldu. Türk güvenlik birimlerinin de kayıtlarında bulunan terörist Ercan Ay'ın 19 Şubat'ta, örgütten kaçarak Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB) yetkililerine teslim olduğu, istihbarat birimlerine IKYB'liler tarafından alınan ifadesinin ulaştırılmasıyla ortaya çıktı. Ercan Ay, ayrıntılı ifadesinde örgütün içinde bulunduğu durum ve Öcalan'ın örgütün başındayken yaptığı gizli temaslarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BÜLBÜL GİBİ ŞAKIDI
Ercan Ay'ın ifadesinin en önemli bölümünü, Abdullah Öcalan'la bazı ülke temsilcileriyle gizli temasları oluşturdu.

Ay, hemen yanı başında bulunduğu dört yıl boyunca terör örgütünün elebaşısı Abdullah Öcalan'ın düzenli olarak Yunanistan, Almanya, İngiltere, Rusya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Ermenistan, Hollanda ve Belçikalı güvenlik ve istihbarat yetkilileriyle görüştüğünü söyledi.

OSMAN ÖCALAN'IN VAADİ
Bülbül gibi şakıyan Ercan Ay, örgütün şu anki lideri Osman Öcalan'la, diğer merkez komite üyelerinin de özel yaşamlarıyla ilgili önemli bilgileri verdi. Abdullah Öcalan'ın yakın koruması Ercan Ay'ın ifadesinde, Suriye kökenlilerin bütünüyle örgütten koptuğu, Irak asıllıların ise ayrılmak için fırsat kolladıkları bilgisi yer aldı.

Şu sıralarda örgüte en çok İran'dan destek geldiği vurgulanan ifadelerde, Osman Öcalan'ın huzursuzluğu önlemek için sık sık "Kürdistan amacından vazgeçmedik, yakında çıkacak genel afla Türkiye'ye dönüp serbest siyaset yapacağız" şeklinde konuşmalar yaptığı da belirtildi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır