kapat
19.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Babası Kore'de gazi o Kosova'da şehit oldu

Kosova Barış Gücü askerlerinden Çavuş Metin Kırımlı'nın terhisine sadece 48 gün kalmıştı. Ama tatbikatta yetiği tek kurşunla hayatını kaybetti

Kosova'dakİ Barış Gücü askerlerinden Piyade Komando Çavuş Metin Kırımlı, terhisine 48 gün kala tatbikat sırasında şehit oldu. Genç asker, dün memleketi Balıkesir'in Bandırma ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kosova'da 3 gün önce, Barış Gücü'nün gerçekleştirdiği tatbikat sırasında, kafasına mermi isabet eden Kırımlı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Şehit askerin cenazesi, askeri uçakla 161. Filo'nun bulunduğu Bandırma 6. Ana Hava Jet Üssü'ne getirildi. Terhisine 48 gün kala şehit olan oğullarının şehit olduğu haberini alan Kırımlı Ailesi yasa boğulurken, anne Derya Kırımlı, acı haberi duyunca fenalık geçirerek Bandırma Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 'Metin Çavuş' için üste düzenlenen törenin ardından, Haydarçavuş Camii'nde cezane namazı kılındı. Törene Bandırma Kaymakamı İsmail Gürsoy, Belediye Başkanı Halil Ünlü, Üs Komutanı Tuğgeneral Ziya Güler, Emniyet Müdürü Ali Gedik ile şehit askerin ailesi ile çok sayıda subay ve vatandaş katıldı.

'ŞEHİTLER ÖLMEZ'
Oğluyla 4 gün önce konuştuğunu söyleyen Kore gazisi emekli astsubay Ahmet Hamdi Kırımlı, "Metin bana, '48 gün sonra hasretlik bitecek' demişti. Ve her zaman, 'Şehit düşersem arkamdan ağlama' derdi. Vatan sağolsun. Kahramanca şehit düştü. Onunla gurur duyuyorum. Şehitlik herkese nasip olmaz. Ama keşke ben şehit düşseydim" dedi.

Metin Kırımlı'nın naaşı cenaze namazının ardından İlçe Şehitliği'nde toprağa verildi.

Engin ARICAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır