kapat
19.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bello, Türe'yi dava edecek

Türe, GS'ın UEFA kupasında oynadığı maçın hakemi Le Bello'ya, Türk kızı ikram ettiklerini söyleyince sert cevap geldi: Türe, roman yazmış

Eski hakemlerimizden İhsan Türe'nin Milliyet gazetesine anlattığı anılara sert tepkiler geldi. Açıklamalarında hakemlerin yıllardır şikenin içinde olduğunu dile getiren Türe'nin, Galatasaray'ın UEFA kupasında bir Romen takımıyla oynayacağı maçı yönetecek olan İtalyan hakem Le Bello'ya Türk kızı ikram ettiklerini itiraf etmesi, büyük tepkilere yol açtı... Bello, Türe'nin iddialarına gülüp geçtiğini belirterek, Milliyet gazetesi Genel Yayın Müdürü ve Türe'ye dava açacağını söyledi. 2 yıl önce hakemlik hayatına nokta koyan Bello, 1986'da Türkiye'ye geldiğini şu sözlerle doğruladı:

TARİHLER YANLIŞ
"Türe ile İsviçre'de UEFA'nın toplantısında tanıştığımız doğrudur. 24-31 Ağustos 1986 tarihleriydi. Hatırladığım kadarıyla Türkiye'ye Eylül sonu geldim. Ancak maç GS ile bir Romen takımı arasında değildi. Rakip bir Alman takımıydı. Maç için bir kadınla yattığım tamamen yalan. Milliyet'in Genel Yayın Yönetmeni ile İhsan Türe'yi dava edeceğim. Bütün bunlarla Galatasaray'a çamur atılıyor. Türe roman yazmış. Haberinde 'Bello ile tanıştıktan 2 ay sonra görüştük' demiş. Tarihleri görüyorsunuz. 20 gün sonra görüştük..."

UEFA verilerine göre GS 1986'da Bello'nun bahsettiği gibi Alman takımı, Bayer Uerdingen'le oynadı. Maç İstanbul'daydı. Türe, iki kırmızı kart göstermesine rağmen rakip takımın GS'ı yendiğini iddia etmiş ancak maç 1-1 berabere sonuçlanmıştı.

Özerman: Ben p....k değilim
Türe'nin anılarında adı geçen diğer isim de organizatör Erkan Özerman... Türe'nin, Bello'nun kendisine bir Türk dilberi ile yatmak istediğini söylediğini, kendisinin de yanlarındaki Özerman'ı göstererek "Virtiöz o" dediğini açıklaması Erkan Özerman'ı sinirlendirdi. Özerman, "Beni p...k gibi gösterenler kanun önünde hesap verecek. Avukatım aracılığıyla tazminat davası açtım" dedi.

Bello ile birlikte yemeğe çıktıklarını doğrulayan Özerman olayı şöyle anlattı: "Yıllar önce asparagas olduğu belirlenen bir haberin dahiyane bir fikirle yeniden gündeme sokulmasına hiç bir anlam veremedim. O dönem GS yönetim kurulunda yer alan Dr. Doğan Sarıbeyoğlu benim çocukluk arkadaşım. Bana 'Yöneticilerin bir hakemle yemeğe çıkması yanlış anlaşılır. Bizim yerimize Bello ile yemeğe çıkar mısın?' dedi. Sırf arkadaşımın hatrı ve yabancı dil bildiğim için o yemekte bulundum. Bütün hikaye bu. Ertesi gün gazeteler, Güngör Bayrak'ı hakemle yattı diye yazdı. Güngör'ün benim sanatçım olmasından başka suçu yoktu. Haber üzerine Güngör, pasaportunun giriş çıkışlarını göstererek Fransa'da olduğunu kanıtlayınca, gazeteler tekzip yazmak zorunda kaldılar. Ayrıca Bello bu tür şeylere karışacak bir insan değildi."

Yasemin TAŞKIN - Ali ÖZTÜRK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır