kapat
19.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Okula taciz baskını

İzmir'de 7-8 yaşındaki ilkokul öğrencilerine cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen sınıf öğretmeni H. Ö., okulu basan veliler tarafından linç edilmek istendi

İzmir Konak'taki Şehit Komando Fatih Özcan İlköğretim Okulu, dün şok bir iddiayla sarsıldı. 2-B sınıfının 20 velisi, öğretmen H. Ö.'in, çocuklarına cinsel tacizde bulunduğunu öne sürdü. Sabah saatlerinde okulu basan veliler, "Çocuklarımıza derste parmağını emdiren, dakikalarca kucağında oturtan bu adam eğitimci olamaz" diyerek Ö. 'i protesto etti.

Veliler dövmek için öğretmeni ararken, okul yönetimi polis çağırdı. Bir anda sinirlerin iyice gerildiği okulda geniş güvenlik önlemlerine rağmen veliler saatlerce okuldan ayrılmadı. Polis ve okul yöneticileri Ö. 'i sakladı. Öfkeli kalabalık ile Müdür Vekili Ahmet Arguç ve diğer öğretmenler arasında da söz düellosu yaşandı. Öğretmen hakkındaki iddiaları karşısında diğer öğretmenler de velileri "öğretmenlik mesleğine leke atmakla" suçladılar. Bazı öğretmenler, ilk derslere girmeyerek olayı protesto ettiler. 2-B sınıfı velileri ise sınıf öğretmeni ise H. Ö. okuldan uzaklaştırılıncaya kadar çocuklarını derse göndermeyeceklerini belirtti.

SORUŞTURMA AÇILDI
Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevlendirdiği iki şube müdürü hemen incelemeye başladı. Sınıf öğretmeni H. Ö. velilerin öfkesi nedeniyle okul kütüphanesinde polis kontrolünde uzun süre bekledi. Ardından polis ve okul idarecileri tarafından okuldan güçlükle kaçırıldı. İdari soruşturma için ifade veren veliler daha sonra Yeşilyurt Karakolu'na gitti. Tek tek ifade veren veliler, öğretmen H. Ö. 'in cinsel tacizde bulunduğunu bir kez daha yineledi. Veliler şikayet dilekçesinde şu cümlelere yer verdi: "Şehit Komando Er Fatih Özcan İlköğretim Okulu 2-B sınıfı öğretmeni H. Ö. çocuklarımıza cinsel tacizde bulunuyor. Kendi cinsel organını çocuklara elletiyor ve parmağını çocukların ağzına sokarak emdiriyor. Erkek çocukların cinsel organlarını sıkıyor. Tacize maruz kalmış öğrenciler tespit edilmiştir. Gereğinin yapılması, çocuklarımızın bu öğretmenden kurtarılması ve gerekli cezanın verilmesini saygılarımızla arz ederiz."

İDDİALAR KOMPLO
Sınıf öğretmeni Ö. ise, olaylar biraz yatıştıktan sonra avukatıyla karakola giderek ifade verdi. Taciz iddialarını reddeden Ö., suçlamaların gerçekle ilgisi olmadığını, kendisine komplo kurulduğunu öne sürdü.

Okul Müdür Vekili Ahmet Argüç ise, "1994 yılından beri bu okulda öğretmen olarak görev yapıyorum. Okulumuzun müdürü emekli olunca vekaleten yerine ben bakmaya başladım. Okulumuzun eğitim başarılarıyla duyulmasını arzu ederim. İddiaların ciddiliği üzerine ön soruşturmayı Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile tamamladık. Öğretmen arkadaşımız hakkında bugüne kadar böyle bir iddiada bulunulmadı" diye konuştu.

AÇIĞA ALINDI
Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihabir Çulhaoğlu, ön soruşturmanın tamamlandığını belirterek şunları söyledi: "Velilerin yazılı başvurusu ve iddiaların önemi nedeniyle iki şube müdürü okulda velilerin ve öğrencilerin ifadesini aldı. Ön soruşturma Konak Kaymakamlığı'na sunuldu. Soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürümesi için öğretmen görevden uzaklaştırıldı. Aksi kanıtlanıncaya kadar masum olduğuna inanmak istiyoruz. Velilerimizi, okuldaki idareci ve öğretmenleri eğitime yakışır bir üsluba davet ediyoruz. Her şey kontrol altında. Hem velilerimizin hem de öğretmenimizin haklarına ve iddialarını yakından incelemeye aldık" dedi.

Parmağını emdirmiş
Öfkelİ veliler yaşanan taciz skandalını şöyle anlattı:

A. G: "Dört ay önce bir öğrenci aniden sınıf değiştirdi. Daha sonra öğrendik ki ailesi önceki okul müdürüne cinsel taciz iddialarını dile getirmiş. Okulun eski müdürü de 'Siz bu konuyu unutun, ispatlayamazsınız' demiş. Çocuğun sınıfı değiştirilmiş mesele kapatılmış. Bu olay duyulduktan sonra ben de oğlum Z.D'yi sıkıştırdım. Pantolonunu indirip bacaklarındaki morlukları gösterdi. Bu morlukların nedenini sorduğumda öğretmeninin yaptığını anlattı. Çocukları kucağına yatırıp, kendi başparmağını emdiriyormuş."

A. D: "Ona saldırmamak için kendimi zor tuttum. Bu nasıl insanlık, çocuğumuzu kimlere emanet ediyoruz. Bu öğretmen, üzerini çocuklarımıza temizlettiriyor. Özellikle belden altını. Çocuklarımızın cinsel organını dahi elliyormuş. Bu öğretmen açığa alınmadan çocuklarımızı okula göndermeyiz."

B. Ö: "Basına duymasın diye baskı yaptılar. Bir şey yoksa niçin korkuyorlar."

S. E: "Çocuğum sürekli hasta olduğunu ve okula gitmek istemediğini söylüyordu. Biraz üstüne gidince ağlamaya başladı. Olanlara inanamıyorum. Bu öğretmenin meslekten atılması gerek. Çocuklarımı kime emanet ediyormuşuz."

Bir skandal da Uşak'ta
Uşak Sarayaltı Mahallesi'nde bulunan Malkoçoğlu İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Yusuf Bıyıklı (42) hakkında da ''kız öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu'' iddiasıyla idari soruşturma başlatıldı. Gelişmelerden haberdar olan öğretmen Bıyıklı da rapor alarak okuldan ayrıldı. Soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi için öğretmenin açığa alındığı bildirildi. Bıyıklı hakkında 4 öğrencinin şikayetçi olduğu öğrenildi. 6/C sınıfı öğrencilerinden A.K. (14), "Kütüphanede, beni kucağına oturttu. Yanağımdan öpmeye başladı. Ben, 'Siz ne yapıyorsunuz öğretmenim?' diyerek oradan uzaklaştım. Başka bir arkadaşımı da dudağından öpmeye çalışmış" dedi.

Emine KANTARCI - Fatih ŞENDİL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır