kapat
19.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sezer'den Emlak Vergisi Yasası'na bozuk Türkçe vetosu

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Emlak Vergisi ile ilgili düzenlemeleri içeren yasayı, bir maddesinin yeniden görüşülmesi talebiyle TBMM'ye iade etti.

Yasada, beyan esasının kaldırılması esası öngörülürken zamanaşımı sürelerinde 'beyan edilmediğinin öğrenilmesi'nin esas alınmasını hukuksal çelişki olarak gören Sezer, maddeyi Türkçe'nin tümce yapısına da aykırı buldu. Sezer, iade gerekçesinde, 4746 sayılı kanunun vergi adaletini ve vergilendirme kolaylığının sağlanması amacıyla getirdiği olumlu değişikliklerden birinin, emlak vergisinde 1972 yılından bu yana uygulanan "beyan esasının kaldırılması" olduğunu belirtti.

Sezer, beyan esasının kaldırılmasına koşut olarak 1319 sayılı Emlak Vergisi Yasası'nın 40. maddesinde yapılan değişikliğin "açık bir hatanın ürünü olduğunun anlaşıldığını" belirterek bunun uygulamada sakıncalar yaratabileceğini vurguladı. Sezer, yasanın "Beyan dışı kalan bina ve arazilerin vergi ve cezalarında zamanaşımı, bu bina ve arazinin beyan edilmediğinin idarece öğrenildiği tarihi takip eden yılın başından itibaren başlar" şeklindeki 40. maddesinin "Bildirimde bulunmadığının kalan bina ve arazinin vergi ve cezalarında zamanaşımı, bu bina ve arazinin beyan edilmediğinin idarece öğrenildiği tarihi takip eden yılın başından itibaren başlar" haline dönüştürüldüğünü ifade etti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır