kapat
19.03.2002
 GÜNAYDIN
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 İSTANBUL
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 SABAH
 FOTOMAÇ
 GÜNAYDIN
 ŞAMDAN
 CİNSELLİK
 EMİNE BEDER
 SABAH PAZAR
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İngiltere yavaş yavaş AB'den çıkmalıdır

'Devlet İdaresi' (Statecraft) adlı kitabında Thatcher ülkesinin AB yerine Kuzey Amerika Birliği'ne yaklaşması gerektiğini söylüyor

İngiltere, Avrupa Birliği'nden ayrılmalı... Bu sözler İngiltere eski Başbakanı Margareth Thatcher'a ait. Thatcher, "Statecraft" adlı yeni kıtabında ülkesinin çıkarları için AB'den çekilme sürecine hemen başlaması ve kademeli olarak da birlikten tamamen çıkması gerektiğini savunuyor. Lady Thatcher'a göre dünyanın yüzyüze geldiği ciddi sorunların büyük bölümü Avrupa'dan kaynaklanıyor. Buna Naziler ve Marksizm'in de dahil olduğunu ifade ediyor. 1970'lerde ülkesinin, AB'ye girmesi halinde bağımsızlığını önemli ölçüde yitireceği yolundaki eleştiriler için de "Kesinlikle haklılardı" diyor.

NAFTA BİZE DAHA UYGUN
Lady Thatcher, İngiltere'nin AB ile ortak tarım ve balıkçılık politikalarının yeniden belirlenmesi için masaya yatırılması için Tony Blair hükümetine çağrıda bulunduğu kitabında "ortak dış ve güvenlik politikalarının" da görüşülmesi gerektiğinin ifade ediyor. Thatcher'ın tartışmaya açtığı bir diğer görüşü de İngiltere'nin AB'den ayrılarak Kuzey Atlantik Serbest Ticaret Anlaşması'na (NAFTA) katılması... Kitabında ülkesinin artık AB içinde eskisi kadar etkili olamadığını vurgulayan Thatcher, "Sık sık İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasının düşünülemez olduğu dile getiriliyor. Ancak bu konuda düşünmekten kaçınmak, zayıf bir adalet oluyor" diye yazıyor. Eski Başbakan, İngiltere'nin AB'den tümüyle çekilmesini değil kimi ortak politikalarından ayrılması, kimilerini ise yeniden şekillendirmesi gerektiğini savunuyor. İngiltere'nin AB üyeliğini de "tarihi büyüklükte bir politik hata" olarak nitelendiriyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır