kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HIGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Talk Show ve siyasetçiler

Neden "Talk Show"lara hiç siyasetçi çıkmaz?

Arada bir bazı özel programlara çıktıkları söylenebilir. O tür programlar "Talk Show" olarak adlandırılabilir mi? Çoğu zaman bol konuşma ve gösteriden başka özelliği olmayan siyasetçilerin konuşmaları neden "Talk Show" olmasın da denilebilir!

Takdir edeceğiniz gibi konu bu değil!

Dilde ve algılamada kavram sorunları yaşıyoruz. "Talk Show" konusu da bunun bir örneğini oluşturuyor. "Stand up" ile "Talk Show" karışmış durumda. Ciddi konuşmacıların, sorulu yanıtlı ve bol sohbetli programlarını bir yana bırakırsak tam bir karma yaratmış durumdayız. Ne tek başına "Stand up"tan ne de Talk Show"dan söz edebiliyoruz. Bizim programlar ikisinden de ortak noktalar oluşturan bir çorba gibi. Bir de bizim kattıklarımız var. Tam Türk usulü bir program ortaya çıkıyor. Bize özgü ayrı bir program olmasında hiç sakınca yok. Ama bir sığlık var. Mankeni ve eğlence dünyasının ünlülerinin birbirini tekrar ettiği programların dışına bir türlü çıkılmıyor. Hepsinin günlük yaşamlarından, aşk dünyalarından ve projelerinde haberdarız. Kaset satışlarına ve gösterilerine destek oluyoruz. Uçlarda dolaşıyoruz. Bir yanda ciddi ve bir yanda ciddi olmayan programlar gibi kesin bir ayrım var.

TEK RENKLİLİK

Sanki herkesin tek bir rengi olması zorunluymuş gibi! Lütfen "Bu satıyor, ne yapalım biz de onu satıyoruz!" demeyin.

Ünlü showmen Jay Leno'nun programını izlediğimiz zaman her renkten ve kesimden insanın programlarında da yer aldığını görüyoruz. Program hem bilgilendirmeyi hem eğlendirmeyi başarıyor. Leno'nun espirileri için çok sayıda insanın günlerce çalışarak önce malzemeleri topladığı, seçtiği ve seçilenleri bazı ortamlarda test ettiği belirtiliyor. Doğaçlama ikinci planda kalıyor. Doğaçlamaya bir itiraz yok Ama milyonlarca insanın izlediği TV'lerdeki tüketim hızını dikkate aldığımız da doğaçlamanın yetersiz kalmasından normal bir şey de yok. Bu işi yapanların nasıl zorlandıklarını ve kendilerini yenilemek için büyük bir çaba gösterdiklerini görüyoruz.

YENİ TİPLER

Konunun bir başka yönü de siyasetçinin neden espiriye bu kadar uzak kaldığıdır. Espiri anlayışı gibi eski siyaset kalıpları da süratle değişmektedir. Toplumumuz artık etkili iletişim kurduğu, şeffaf ve yakın hissettiği siyasetçiyi aramaktadır. Sadece partide dokunulan ama ciddi devlet adamı görünümündeki siyasetçi tipini rafa kaldırma zamanı gelmiştir.

Böyle bir adımı atacak ve gerekli hazırlığı yapacak kişi büyük bir değişimi başlatacaktır. Bunu görmek gerekli!



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap


Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır