kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Kepazelik...

Türk halkı muazzam bir ekonomik sıkıntı içinde değil mi?.. İnsanlar bırakın günlük ihtiyaçlarını karşılamayı, doktora bile gidemiyorlar.. İlaç alamıyorlar.. Büyük dramlar yaşanıyor ülkemizde. 1 yılda 2 milyona yakın kişi işsiz kaldı..

Ve ülkemizde bütün bunlar olurken, bizim Diş Hekimleri Odası, dünyanın hiçbir uygar ülkesinde görülmemiş bir uygulama içinde.. Haklarını yemeyelim, ama sanki Sovyetler Birliği dönemindeyiz.. Ve böyle bir uygulama da ancak Demir Perde ülkelerinde görülürdü.. Mesele şu:

Türk halkının içinde bulunduğu muazzam ekonomik sorunlar nedeniyle, diş hekimleri fiyatları düşürmek istemişler.. Bunlardan birisi de 30 yıllık arkadaşım Nihat Tanfer.. Tanfer ve arkadaşları, ki aralarında Türker Sandallı da var, bu durumu Diş Hekimleri Odası'na bildirmiş ve "Ey Diş Hekimleri Odası, bırakın fiyatları indirelim. Halka taksitle ağız ve diş sağlığı imkanı tanıyalım. İnsanlar senin koyduğun fiyatlar yüzünden dişlerini yaptıramıyor.. Pahalı geliyor.. Ekonomik durum malum. Yazıktır bu millete. Sağlığından oluyor" demişler..

Diş Hekimleri Odası ne cevap vermiş biliyor musunuz?

"Hayır fiyatları indiremezsin.. Taksit yapamazsın.. Benim belirlediğim fiyatları hastalarına uygulamak zorundasın.. Ama üstüne istediğin kadar çıkabilirsin.."

Tanfer ve arkadaşları bu cevap üzerine; "Peki bari 2004 yılına kadar, yani Türkiye'nin ekonomik krizden çıkmasının beklendiği yıla kadar indirime izin ver.. Hekimlik ticari bir olay değildir.. Biz tüccar değiliz. Hekimiz.. Hekimlik önce insani bir olaydır.."

Diş Hekimleri Odası'ndan cevap: "Hayır vermem..."

Mantığa bakın mantığa.. Türk halkının sağlığının düşmanı mı Diş Hekimleri Odası? Böyle bir akıl almaz uygulamayı, büyük sıkıntı içinde yaşayan Türk milletine layık gören Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu üyelerini kutluyorum.. Size ne, isteyen istediği indirimi yapsın, taksiti uygulasın, halk da diş ve ağız bakımını yaptırabilsin..

Nihat Tanfer ile konuştum.. Bu görüşlerini medyaya açıkladığı için "O kafadaki bu Oda", ona 1 milyar küsur lira ceza yazmış..

Nihat Tanfer, dünyanın hiçbir uygar ülkesinde olmayan bu uygulamayı çarpıcı örnekleri ile anlattı.. Şunu da hemen belirteyim; Nihat Tanfer Türkiye'nin en ünlü diş hekimlerinden birisidir ve asla böyle bir indirime filan ihtiyacı yoktur..

Bakın Tanfer neler dedi:

"Bir pano-röntgenin maliyeti 2 milyon liradır. Oda ise bize 37 milyon 500 liranın altında bu röntgeni çekemezsin diyor.. Bir dolgu taş çatlasa 5 milyon liradır. Onu da 25 milyon liranın altında yapamazsın diyor.. Hasta geliyor. Aylık geliri belli. 300 milyon lira diyelim.. 3 dişine dolgu gerekse, röntgen hariç ödemesi gereken para KDV'ler hariç 75 milyon lira.. Röntgeni de ekle.. Ödeyemiyor tabii. Dolgu en basit örnek.."

Diyoruz ki, "Odalar halkın derdine çare olmak için vardır.. Çağdışı kalmış yöntemleri uygulamak ve halkı sıkıntı içinde bırakmak için değil.."

Nihat Tanfer bir başka sınıntıyı daha dile getirdi: "Bir zamanlar işi gücü olan, iyi kazanan, ama şimdi işlerini kaybeden insanlar ise utandıkları için gelemiyorlar tedaviye.. Sağlıklarını kaybediyorlar.."

Diş Hekimleri Odası yetkilileri; Deontoloji Yemini'ni hatırlıyor musunuz: "İnsan sağlığı için para, cinsiyet, ırk, din, milliyet gözetmeksiniz hizmet vereceğim.."

İndirim yapmak isteyen hekimlerin sırtından inin.. Onlar halka hizmet etmek istiyor. Siz neye hizmet etmek istiyorsunuz, işte orası gerçekten meçhul... Siz AB'ye de karşısınızdır. Çünkü oraya girdiğimiz zaman isteyen hekim, insan sağlığı için istediği ucuzluğu uygulayabilecek. Sizin zihniyetiniz de tarih olacak..



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır