kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İlhan Selçuk'u kim önerdi?

Murat Karayalçın: "İlhan Selçuk Sol'un başına geçsin" önerisi Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından geldi. Hikmet Çetinkaya: Karayalçın'a teklif götürmedik, sadece sohbet ettik. Ayrıca başka isimler de konuşuldu

İlhan Selçuk'un Sol'daki yeni oluşumun başına geçmesiyle ilgili olarak teklifin Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından geldiğini söylemesi siyasi çevrelerde tartışma yarattı. Cumhuriyet yazarı Hikmet Çetinkaya, SHP'yi yeniden siyaset sahnesine getirmeye hazırlanan Murat Karayalçın'la sadece sohbet ettiklerini, Sol'daki yeni oluşumla ilgili olarak İlhan Selçuk'un adının geçtiğini ama söylenenlerin aksine herhangi bir öneri götürmediklerine söyledi.

Önceki gün Habertürk TV'nin "Basın Kulübü" programına katılan Karayalçın, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karayalçın, İlhan Selçuk teklifinin Hikmet Çetinkaya başta olmak üzere birkaç Cumhuriyet gazetesi yazarı tarafından kendine iletildiğini ifade etti. "Erdal İnönü'nün 28 Kasım'daki 'Ben yokum' açıklamasından sonra yeni bir isim için Şubat sonuna kadar bekleme kararı aldım" diyen Karayalçın, "Yaptığımız görüşmede çok sayıda isim gündeme geldi. Bana İlhan Bey'in adı üzerinde bir mutabakat sağlanırsa kabul edip etmeyeceğim soruldu; 'kabul ederim' dedim. Ancak herhangi bir sonuç çıkmadı. İlhan Bey'le bu konuda görüşmedim. Demek ki kabul etmedi" diye konuştu.

'NE OLACAK BU SOL'UN HALİ' DERKEN...
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Hikmet Çetinkaya ise Murat Karayalçın'ın söylediklerini aksine sadece sohbet ettiklerini, İlhan Selçuk'un liderliğiyle ilgili Karayalçın'a herhangi bir öneri götürmediklerini söyledi.

Selçuk'un Cumhuriyet Gazetesi Vakfı İmtiyaz sahibi olarak Ankara'da birçok temasta bulunduğunu söyleyen Çetinkaya, " 20 gün kadar önce, Günay Çapan ve Oral Çalışlar'la birlikte Ankara'ya gittik. Önce Ertuğrul Günay'la birlikte yemek yedik ve Sol'un durumunu konuştuk. Daha sonra da Karayalçın'a uğradık. Sol'daki yeni oluşumla ilgili olarak sohbet ettik. Sol'un yeni liderini değil, Sol'un birlikteliğini kimin sağlayabileceğini konuştuk. Ortaya birçok isim atıldı. Ama ona herhangi bir öneri getirmedik. Hatta Karayalçın bize Mart'ta partiyi kuracağını söyledi. Bu görüşmede İlhan Selçuk adı geçti ama bu durumdan İlhan Ağabey'in haberi bile yoktu" dedi.

Bülent GÜNAL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır