kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Junior Erbakan ısınma turlarında

Yasaklı lider Necmettin Erbakan'ın genç oğlu Fatih Erbakan, Saadet Partisi'nin düzenlediği bir törende ilk kez "siyasetçi" kimliğiyle partililerin karşısına çıktı

Siyasi yasağı yüzünden meydanlara inemeyen Necmettin Erbakan, oğlu Fatih Erbakan'ı politika sahnesine hazırlıyor. Fatih Erbakan'ın SP'ye üye olduktan, partinin ilk etkinliğine katılması "Erbakan oğlunu veliaht yaptı" yorumlarına yol açıyor. Oğul Erbakan son SP'liler zirvesinde bu yorumları doğrularcasına siyaset yaptı. SP çatısı altında toplanan yeni üyeler için düzenlenen bir törende ilk kez kürsüye çıkarak, "Saadet Partisi 40 yıllık bir hareketin ürünüdür. Bu hareket iktidar olacak. Bir kısım çevreler korkularından hop oturup hop kalkıyorlar" dedi.

PARTİM İÇİN SEVE SEVE
Erbakan, SP Şişli İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen törene SP Genel Başkanı Recai Kutan'la birlikte geldi. Törenden önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan genç Erbakan, "Ne zaman aktif siyasete atılacaksınız?" sorusu üzerine, "Bana ne zaman görev düşerse yapmaya hazırım. Ama şu an aktif bir görevim yok" yanıtını verdi. Ve şöyle devam etti: "Şu an için Saadet Partisi'nin sadece resmi üyesiyim. Gönüllü olarak destek oluyorum. Ama ileride görev düşerse elbette bunu layıkıyla yerine getiririm."

PROTOKOLDE ÖN SIRADA
Fatih Erbakan tören boyunca, Saadet Partisi lideri Recai Kutan'ın yanından ayrılmadı. Protokolde ön sıralarda yer aldı ve milletvekillerinden sonra, genel başkan yardımcısından önce söz aldı. SP'nin 450 bininci üyesi olan Erbakan, partililere tanıtıldıktan sonra yaptığı konuşmada babasının tarzını kullandı. Partilileri babası Necmettin Erbakan gibi başparmağını kaldırarak selamladı. Partililer ise "Mücahit Erbakan" sloganlarıyla salonu inletti. Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Erbakan, "Saadet Partisi genç bir parti olmasına rağmen, geçmişi 40 yıla dayanıyor. Önümüzü tıkamalarına rağmen bu hareketin şevkli, heyecanlı çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

24 yaşındaki oğul Erbakan geçen yıl Başkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirmişti. Halen bu üniversitede master yapan Erbakan, yakın zamana kadar siyasetten uzak durmuş, daha çok lüks araba merakı ile gündeme gelmişti. Görünüşe bakılırsa Erbakan bundan böyle son model otomobillerinde değil, parti kürsülerinde görülecek.

"Mücahit Erbakan" diye slogan attılar
Fatih Erbakan, protokolde ön saflarda yer aldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'ın yanından bir an olsun ayrılmadı. SP Şişli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Katılım Töreni'nde ilk önce SP Şişli İlçe Başkanı Fuat Uğur, SP'li Recep Sarıgül, milletvekilleri Osman Yumakoğulları ve Mukadder Başeğmez konuştu. Milletvekillerinn konuşmaları bitince kürsüye Erbakan davet edildi. Erbakan'ın konuşması, "Mücahit Erbakan" sloganlarıyla sık sık kesildi. Erbakan'ın ardından konuşacak tek isim kalmıştı. O da Kutan'dı.

Veliaht değil ehliyet aranır

SP Şişli İlçe Başkanı Fuat Uğur:
Fatih Erbakan'ın konuşması program dahilinde değildi, benim için de sürpriz oldu. Her şey kendiliğinden gelişti. Erbakan, konuşmasını partililerin isteği üzerine yaptı. Hoca yasaklı ama oğlu yasaklı değil. Camianın babasına karşı büyük bir sempatisi var. Ama ona veliaht demek için henüz çok erken.

SP İstanbul Milletvekili Osman Yumakoğulları:
Bu işler nasip meselesi. Allah hayırlısını nasip etsin. Fatih Erbakan'ın konuştuğunu ben de ilk kez duydum.

SP İstanbul Milletvekili Mukadder Başeğmez:
Sadece Necmettin Erbakan'ın oğlu olması nedeniyle dikkatleri üzerine çekiyor. Bu konuda herhangi bir yorum kabul edilemez. Çünkü henüz çok erken.

SP Genel Sekreteri Suat Pamukçu:
Bizim gündemimizde böyle bir şey yok. Bunları nereden çıkarıyorsunuz? Siyaset yapmak 70 milyon vatandaşın hakkı. Fatih de sade bir parti üyesi olarak bu tür etkinliklere katılıyor.

SP İstanbul Milletvekili Bahri Zengin:
Siyasi mücadeleden gelen bir aileye mensup kişinin fiili siyasetin içinde olması son derece doğaldır. Bunun şu veya bu şekilde yorumlanması yanlıştır.

SP Konya Milletvekili Lütfü Yalman:
Fatih'i küçüklüğünden beri tanırım. Zeki ve kendini iyi yetiştirmiş biri. Çocukluğundan beri siyasetle içiçe büyüdü ve dolayısıyla siyasi birikimi var. Her Türk vatandaşı gibi o da siyaset yapabilir. Ama bizde veliaht sistemi değil ehliyet sistemi vardır. Ehilse lider de olur, ehliyet kazanması gerekiyorsa zamanını bekler. Aksi takdirde camia böyle bir şeyi kabul etmez. Bu tür konuların tartışılması için yaşının da henüz çok genç olduğunu düşünüyorum. Ancak siyasette çok faydalı olacağına ve siyasete aktif olarak girmesi gerektiğine inanıyorum."

Yenilikçi Erbakan fıkrası
Meclis kulisinde AKP milletvekilleri arasında yenilikçi bir Necmettin Erbakan fıkrası dolaşıyor:

Erbakan Hoca, başbakanlığı döneminde ABD'yi ziyaret ettiğinde Bill Clinton ile görüşür. Görüşmede Clinton, bilimsel gelişmeleriyle böbürlenerek "Hocam, biz ölüyü diriltecek bir teknoloji bulduk" der. Erbakan başını kaşır ve altta kalmayı onuruna yediremez:

"Biz de Refahlıları 100 metreyi 2 saniyede koşacak şekilde eğitttik!"

Aradan aylar geçer, Clinton'ın Ankara'ya geleceği açıklanır. Erbakan Hoca güvendiği danışmanlarını yanına çağırır,

"Çabuk bir hal yolu bulun. Clinton 'Hadi koştur Refahlıları' derse biz ne yapacağız?"

Herkes kara kara düşünürken daha akıllı bilinen -ve sonradan yenilikçi olan- bir danışmanı öne çıkar:

"Hocam bana göre, Clinton gelir gelmez Anıtkabir'e götürün."

Hoca, "Ne yapacağız Anıtkabir'de?" diye sorunca danışman anlatır:

"Mozolenin önünde durdurup Clinton'a 'Hadi Atatürk'ü canlandır' dersiniz.

Canlandıramazsa sorun yok..." Erbakan, "Ya canlandırırsa..." diye sorar.

Danışman: "O zaman siz 100 metreyi 1 saniyede koşarsınız!"



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır