kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Türkiye AB'den vazgeçemez

DYP Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez, Türkiye'nin AB'den vazgeçemeyece- ğini söyledi. Partisinin genel merkezinde bir basın toplartısı düzenleyen Söylemez gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendirdi ve hükümete eleştirilerde bulundu.

Söylemez "Türkiye'de yaşanan ekonomik ve sosyal dram, dış politikada da acze ve zayıflığa dönüşmektedir" dedi. Söylemez şunları kaydetti:

"Bugün Türkiye, dış politikasında da içerideki zayıf hükümetin sebep olduğu büyük açmazlar ve sıkıntılarla karşı karşıyadır. Türkiye AB'den vazgeçemez, vazgeçmemelidir. AB, Büyük Atatürk'ün de işaret ettiği ekonomik ve demokratik standartların en yüksek olduğu bir muasır medeniyet projesi olarak, Türkiye'nin vazgeçemeyeceği temel bir entegrasyon hedefidir. Ancak, AB ile Türkiye'nin ulusal çıkarlarına uygun, meseleleri haklı ve doğru bir zeminde müzakere edip kabul ettirebilecek, ciddi ve etkili bir politika maalesef hükümet tarafından uygulanamamaktadır. Hükümet, aynı ekonomide IMF ile ilişkilerde olduğu gibi, AB ile ilişkilerde de teslimiyetçi davranmakta, tek taraflı yaptırımlara adeta boyun eğmektedir."

Türkiye'de enflasyonu ve durgunluğun bir arada olduğu stagflasyon sürecinin yaşandığını ifade eden Söylemez şöyle konuştu: "Bir yandan üretim, satışlar ve ihracat gerilerken, vatandaşın alım gücü erozyona uğrarken, öbür yandan fiyat artışları, paranın değer kaybetmesi bir türlü önlenemiyor."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır