kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

"Afet" krizi bitmiyor

Bayındırlık Bakanı Akcan, Afet Kararnamesi'nin imzalanmamasından yakınınca, Taşar "Danıştay kararnameyi iptal etti, haberiniz yok herhalde" dedi. Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısında aylardır çıkarılamayan Afet Kararnamesi bakanlar arasında tartışma konusu oldu.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Bülent Ecevit'in başkanlığından 2.5 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantıda söz alan MHP'li Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan, ANAP'lı bakanların hâlâ Afet Kararnamesi'ni imzalamamasını gündeme getirdi. Akcan, "Afet Kararnamesi'ni daha önce de Bakanlar Kurulu'nda gündeme getirdik. 800 başvuru vardı. 298 belediye kapsama aldık. Ama bazı arkadaşlar itiraz ediyorlar, imzalamıyorlar" deyince Turizm Bakanı Mustafa Taşar, "Bu konuda Danıştay'ın verdiği bir karar var. Afet Kararnamesi'ni iptal etti. Danıştay'ın kararı ortadayken kararnameyi gündeme getirmek büyük hata. Siz Danıştay'ın kararını okumadınız, haberiniz yok herhalde" dedi. Maliye Bakanı Sümer Oral da, belediyelerin bütçelerinden binde 1 kesinti yapılarak bu konuda fon oluşturulmasını önerdi. Oral, "Her afette bu duruma karşılaşıyoruz. Böyle olmaz. Kararnamenin de çıkması zor görünüyor" dedi. Konu üzerinde çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Et Balık Kurumu'nun özelleştirilmesini de gündeme getiren Gökalp, şöyle konuştu: "Et Balık İşletmeleri'nin çoğu özelleştirildi. Ama, bu işletmeler işletme olmaktan çıktı, amacı doğrultusunda çalıştırılamıyor. Bir taraftan hayvancılığı geliştirmeye çalışıyoruz. Biz taraftan Et Balık'ı amacı doğrultusunda çalışamayacak şekilde özelleştiriyoruz. Et Balık yine özelleştirilsin ama Tarım Bakanlığı ile ilişkilendirilsin. TMO'yu nasıl örnek bir kurum haline getirdiysek Et Balık'ı da kurtarır, yararlı kuruma dönüştürürüz."

Bu sırada söze giren Taşar, "TMO eski dönemde batmış mıydı Sayın Bakan?" diye sitemli konuştu. Gökalp ise, "Rakamları ortada" diye karşılık verdi. Başbakan Ecevit'e dönen Gökalp, "Sayın Başbakanım Diyarbakır konuşmanızda Et Balık'ın özelleştirmesini erteleyeceğini söylemiştiniz. Buna uyulmayacak mı" dedi. Araya giren Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, "Sayın Başbakanım halledeceğiz" diye konuştu. Başbakan Ecevit, "Sayın Karakoyunlu ile Gökalp biraraya gelip konuya ortayol bulsunlar" talimatını verdi.

Nevin BİLGİN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır