kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Yücelen örnek oldu

İçişleri Bakanı Yücelen, oğlu Hakan Yücelen'e ve eşine trafik cezası kesen 5 polise birer maaş ikramiye verdi

İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen örnek bir davranış sergiledi ve bir süre önce kendi seçim bölgesi İçel'de yaşanan olayın tam tersini yaparak, oğluna ceza kesen polisleri ödüllendirdi. Bakan Yücelen "Herkese eşit muamele yaparak örnek oldukları" gerekçesiyle, Kazan İlçe Emniyet Amirliği'nde görevli 5 trafik polisine birer maaş ikramiye verdi. Yaklaşık bir ay önce İçel'de Emniyet Müdürü Turgay Pamuk, kimliği bulunmadığı gerekçesiyle oğlunu karakola götüren polislere telsizden "Şerefsizler" diye bağırmış ve karakol amirini de sürgüne göndermişti. Bu olayın ardından Emniyet Müdürü'nü görevden alan Yücelen, kendi oğlu Hakan Yücelen'in başına gelen olayla da örnek davranış sergiledi.

EKSİK EVRAKA CEZA
Geçtiğimiz Cuma Yücelen'in oğlu Hakan Yücelen, annesi Müzeyyen Yücelen ile birlikte Ankara yakınlarındaki Kazan ilçesinde trafik polisleri tarafından çevrildi. Ruhsatı inceleyen polisler aracın trafik tescil belgesinin bulunmaması üzerine ceza yazacaklarını bildirdiler.

Ruhsatta, "Hakan Yücelen" adını gören polis memuru "Siz İçişleri Bakanımızın akrabası mısınız?" diye sordu. Hakan Yücelen "Siz cezayı kesin" dedi ve ehliyetini uzattı. Ehliyetin "Baba adı" bölümünde "Rüştü Kazım" adını gören polis memuru "İçişleri Bakanı babanız mı?" diye tekrar sorunca devreye anne Müzeyyen Yücelen girdi. Trafik polisine "Bakan beyin oğlu ve eşiyiz. Vatandaşa ne uygulanıyorsa bize de aynısını uygulayın" dedi. Polis memuru bunun üzerine 20 milyon 200 bin lira para cezası kesti.

Müzeyyen Yücelen evde eşine polislerin ayrıcalık yapmadıklarını ve çok kibar olduklarını anlattı. Bakan Yücelen de bunun üzerine, Ankara Emniyet Müdürü Hasan Yücesan'ı arayarak "Bu arkadaşları benim adıma tebrik edin ve birer maaş ikramiye vereceğimi bildirin. Hepsinin gözlerinden öpüyorum" dedi. Böylece polis memurları Süleyman Ünsal, Rıfat Dinç, Mustafa Atlı, Osman Gedik ve Salih Yılmaz birer maaş ödül aldı. Yücelen, SABAH'a "Davranışın emsallerine örnek teşkil etmesi amacıyla ödüllendirdim" dedi.

Göksel ÇAĞLAV



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır