kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

ANAP'ta İstanbul alarmı

Deprem konusunda 'İstanbul eylem planı' hazırlama kararı alan ANAP MKYK, Ahmet Mete Işıkara'dan brifing aldı. Işıkara "Deprem bazı yerlerde 10 şiddetinde hissedilebilir. Köprüler 'S' haline gelir, Ambarlı'ya önlem alınmalı" dedi

17 Ağustos Marmara depremi'nden sonra ilk kez hükümet ortağı bir parti deprem konusuna el attı. Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara dün Ankara'da ANAP MKYK toplantısına katılarak depremle ilgili bilgi verdi ve olası bir İstanbul depreminde doğalgaz boru hatları ile Ambarlı Tesisleri konusunda uyarıda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz dün sabah Devlet Bakanı Kemal Derviş ile birlikte Rasathane Müdürü Işıkara'yı ziyaret etti. Daha sonra Işıkara'yı Ankara'ya götürerek partisine deprem konusunda brifing verdirdi.

HİÇ ÖNLEM ALINMADI
Işıkara, MKYK üyelerine Hükümetin 17 Ağustos depreminden sonra yara sarmak dışında yeni olası depremlere karşı hiçbir önlem almadığından yakındı. Türkiye Acil Kurtarma ve Deprem Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün işlerliğinin artırılmasını isteyen Işıkara, Başbakanlık Müsteşarı Ahmet Şağar'ı da üyelere şikayet etti. Işıkara, "Genel müdürle beraber, başbakanı ziyaret ettim diye müsteşar genel müdürü aforoz etti" dedi. İstanbul'da olası 7-7.5 şiddetindeki bir depremin Mecidiyeköy başta olmak üzere kimi bölgelerde 10 şiddetinde hissedilebileceğini belirten Işıkara, köprü ve viyadüklerin yıkılmayacağını ancak "S" biçimine dönüşme tehlikesi olduğunu kaydetti. Işıkara, yanında getirdiği bir harita üzerinde üyelere etkilenebilecek bölgeler hakkında bilgi verirken, İstanbul'daki hastane ve okulların da büyük bölümünün depreme dayanıklı olmadığını anlattı.

ENERJİ BAKANI'NA UYARI
İstanbul'daki konutlarda kaçak oranın yüzde 70'lere vardığını belirten Işıkara "Bunlar depreme dayanıklı hale getirilmeli veya yıkılarak depreme dayanıklı yeni konutlar yapılmalıdır" dedi. Toplantıda ANAP Lideri Yılmaz, Işıkara'ya "Enerji Bakanı'na bir söyleceğiniz var mı?" diye sordu. Işıkara da doğalgaz boru hatları sistemlerinin depreme dayanaklı olması gerektiğini, aksi takdirde her türlü deprem senaryosunda bu sistemlerin en tehlikeli unsurlar haline gelebileceğini belirtti. Işıkara "Ambarlı Tesisleri'ni mutlaka kontrol etmelisiniz. Ya depreme dayanıklı hale getirilmeli, bu yapılamıyorsa oradan kaldırılmalı" diye konuştu.

YILMAZ VE DERVİŞ BİRLİKTE GELDİ
Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ile Devlet Bakanı Kemal Derviş, dün sabahın erken saatlerinde Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'ni ziyaret etti, Bu haftayı deprem haftası ilan eden Yılmaz ve Derviş, Dr. Ahmet Mete Işıkara'yla yaklaşık 2.5 saat görüştü. Yılmaz, "Sayın Işıkara'nın daveti üzerine geldik. Çalışmalar hakkında bilgi aldık" dedi.

IŞIKARA: ÇOK MEMNUN OLDUM
Bu ziyaretten çok memnun olduğunu söyleyen Prof. Ahmet Mete Işıkara ise, "Sayın Mesut Yılmaz ile Sayın Kemal Derviş'e İstanbul ve Türkiye genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdik" dedi. Işıkara, daha sonra Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'la birlikte Ankara'ya hareket etti. ANAP'lılara deprem konusunda brifing verdi.

Bülent ERGÜN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   129
MHP   127
ANAP   78
DYP   86
AKP   53
SP   48
TDP   3
BAĞIMSIZ   14
BOŞ   12
TOPLAM   550

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır