kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kendi kültürümüze dönmeliyiz

ŞÜKRÜ ÖZŞAHİN

Bu ülke; ecdadın onurlu mücadeleleriyle bağımsızlığını dünyaya ilan etmiş ve bugünkü misak-ı milli sınırları içinde bütünlüğünü ispat etmiştir. Sıcak savaşlarla bizi yıkmanın mümkün olmayacağını anlayan şer odakları bugün kültürümüze, özümüze göz koyarak genç kızlarımızı, kadınlarımızı akvaryumlu meyhanelerde meze yaptılar. Genç erkeklerimizi otoban köşelerinde homoseksüelliğe ittiler. Büyük komutan Atatürk'ün de dediği gibi "Türk milleti asildir, Türk milleti çalışkandır" düsturundan yola çıkarak.

Asaletimizi toplumun en küçük yapı taşı olan ailemize ehemmiyet vererek, çalışkanlığımızı da ne olursa olsun yani faiz isterse bizim 1 liramıza 1000 lira versin (% 0kazandırsın) dönüp bakmadan köylümüz yine köyünde üretime, şehirlimiz şehrinde sanayi kollarında olsun turizm sektöründe olsun üretimine dönmedikçe, çağın ilmini alıp, kültürünü bir kenara itip özümüze, töremize sahip çıkmadıkça bu kürsülerden siyasiler gibi çooook konuşan olacaktır. Diyeceksiniz ki karnımız aç, boş edebiyatları bir kenara bırakalım. Ben de affınıza sığınarak bu prematüre edebiyatı yapmaktansa, biraz sabredip bahsettiğim değerler ölçüsünde üretime yönelirsek, aşsız mutfak işsiz genç kalmaz.

Haaa unuttuğumu zannettiğiniz büyük gerçekler var tabii, ülkeyi yönetenlerin bu atmosferi teneffüs edip edemeyecekleri? Koltuğun insanları değiştireceği doğrudur, toplum farzedelim özüne döndü temizlendi o toplumdan çıkan siyasilerin koltuk kompleksine kapılıp kapılmayacakları konusunu gözardı etmeden yetki verdiğimiz insanları iyi seçmemiz gerekir. Ancak üretken insanın değeri bu şekilde ortaya çıkar, geçmişte savaşlardan dönüldüğünde savaşa katılmayıp sarayda şakrabanlık yapan, palyançoluk yapan şahıslar bugün birşey üretmedikleri halde sırf şakrabanlık yaparak hem milletimizi uyutuyorlar, üretkenliklerini durduruyorlar hem de neslimizi kendilerine hayran bırakarak dejenere ediyorlar, en ufak ters köşe soru sorulduğunda raks, dans, vals envai türlü kıvırma metodlarını gözler önüne seriyorlar.

Burdan öncelikle ülkemizi yönetenlere, sonra daftüm medya şirketlerine (izlenme oranlarına bakmadan) sesleniyorum; üretken insanların sesine ses verin, şakrabanlığa, bizi uyutanlara, kültürümüzü unutturanlara prim vermeyin, halkınıza güvenin geçici menfaatlere kapılıp bizleri unutmayın. Sırtınızda ateşten gömlek siz giymeyi talep ettiniz, biz halk olarak hakkımızı helal ettik şimdiden sonra ak ile karayı ayırt edin ve VEBALİMİZLE ÖTEKİ ALEME GİTMEYİN.

Saygılarımla



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır