kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

BBG'li Coşkun Harbiyeli değil

SABAH Gazetesi'nin 04.03.2002 tarihli nüshasının 6. sayfasında yayınlanan "BBG'nin Coşkun'u darbeci çıktı" manşetli haberi, tüm 21 Mayıs 1963 tarihinde beraat etmelerine rağmen ordudan çıkarılan 1453 subay namzeti Harbiyelileri derinden yaralamıştır.

Haberde ismi geçen Çoşkun Karadeniz'in biz harbiyelilerle hiçbir ilgisi yoktur. Araştırmamıza göre, Erzincan Askeri Lisesi'nden ayrılmış veya çıkarılmış, bir kişidir. Kendisini Harbiyeli olarak deklere etmiş kanaatindeyiz. Bu deklere karşısında da Sabah Gazetesi haklı olarak bu arkadaşın ifadesinden yararlanarak "Darbeci" manşetini kullanmıştır.

Tüm 1963 Harbiyelilerin sizden ricası darbeci kelimesinin tamamen hafızalardan silinmesini sağlayacak bir yazıyla, Türkiye genelinde duyurulmasını sizden rica ediyoruz.

Bugün milletvekili, vali, kaymakam, profesör, doktor, mühendis, öğretmen olmamıza rağmen, subay namzeti ve haksız olarak Harbiye'den disiplin kurulu ile çıkarılan bizler, darbeci yakıştırmasını hiç mi hiç kabul etmiyoruz. Eğer böyle bir düşüncemiz olsaydı Türkiye'nin bugünkü ortamı ve bugüne kadarki çalkantılarını çok iyi değerlendirebilirdik.

Sabah Gazetesi, bugün Türkiye'nin en büyük gazetesi. Sabah Gazetesi'nin bizler için yapacağı olumlu bir hareket, aileleri, yakınları ve kendileri dahil on binleri aşan bir camiayı çok mutlu edecektir. Bu yaramıza ancak sizin gazeteniz merhem olacaktır.

Eski Harbiyeliler adına Muzaffer Mertbir



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır