kapat
12.03.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPUS
 HYDEPARK
 İNANÇ
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 DİYET
 TATLILAR
 CİNSELLİK
 PAZAR SABAH
 KİTAP
 SİNEMA
 SANAT
 RENKLER
 GURME
 TARİH
 SUNNY
 HİGH-TECH
 YAT&TEKNE
 NET YORUM
 NET GÜNDEM
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bir günden fragmanlar

DENİZ AKALIN

Sabahlari bakiyorumda trafikde insanlar nasilda acele acele gidiyorlar her turlu kurali hice sayarak.hamamboceklerinin kosusturmasina benziyor.yasama saygilari sadece kendilerininkilere..kendi isleri olsunda gerisi onemli degil.

.....bencillik hos bir sey...

. ..... . .... . ....

bisikletle gezerken,nasilda saygisiz insanlar.uzaydan gelmis bir yaratik gibi bakiyorlar yanlarindan gecerlerken.hos benim gorunumumde tabii biraz tuhaf.mi acaba? altimda kirmizi esofmanim,ustumde gri montum,gozlukler..sirt cantam.mavi berem ve sol kulagimdaki kupem,beyaz sakallarimla hos bir uyum sergiliyor galiba.yolda giderken yolun kenarina atmaya calisan kamyonlar ve minubusler..

.......galiba ben ozgurum....onlar?

. ..... . ..... . .....

tunalidan geciyorum 3 gundur.insanlar sik kiyafetlerinin icinde.sik cafelerde sik yemeklerini yiyorlar.kokulari burnuma geliyor.sanirim kimi imitasyon.ama olsun yinede guzeller.ama ben neden olumsuz duygulara kapiliyorum?

........ hirsi goruyorum sanirim....kokluyorum!

. ..... . ..... . . .... .

gazetede bir haber; ''alhzhamer''li hastalarda anne olabilecek artik.. insanlik zaten fazla uremenin sonuclarindan bu kadar kaynak kisintisina ve insanca yasama hakkini kisitlarken bayagi hos bir calisma diye dusunesi geliyor insana. ama,bir yandanda dusunuyorsun buraya harciyacagin parayi git bir kac duzine insanin egitimine harca.. ters bakis; ama,o insanlarinda anne olam haklari var..(her insangibi)..

dogrudur.

dogrular nasilda degisken..

..ve amalar hep ikilemler yaratiyor..

sorgulamak guzel.

. ..... . ..... . ..... .....

dun bir anketor geldi yanima,parkta otururken.sorularimiz bile eksik. fogg'un mailleri hakkinda dusunceler degil sorulan olumlumu olumsuzmu bir insanin ozel maillerine girmek.

cevap1:degil tabiiki.her insanin ozeli var yapilisi cirkin ve her insanin ozeline saygi lutfen.

cevap2:sonuclari itibariyle dogru olabilir.bu birazda gizli kamerayla insan ozeline girip dogrulari ortaya cikarmakla ayni gibi sanki..

haber kanallarinin calisma sistemleri uzerine uzun tartaimalar yapilabilir tabii.

. . .... . ...... . ...... ...

bireysellik uzerine bir arastirma;benden: her kes kendine bireysel.kendi haklari onemli.digerlerinin haklari yok gibi..

..ve,galiba bunuda saglayan yasalar. marmariste bahar aylarinda turkler pek olmaz.gelenler genelde yabancilardir.ve yenilenler cop kutularina atilir.her yer temizdir.yoo hemen yaaa su avrupalilar ne medeni demeyin.agustosta her yer poset ve karpuz kabugu doluyken avrupalilarda bu hizmete sahip cikip yerler copatma konusunda bizle yarisiyorlar. kissadan hisse; etkilenisim cok kolay..yani olumsuza.

...bosuna dememisler,yapmak zor,bozmak coook kolay.. onlari saygili yapan yaptirimlar sadece..yani insanin ozu bozmaya yatkin,yapmaya degil...

. ..... .. ..... . ..... ....

ozgurlukler guzel,tatilde oglumu(ki,15 yasinda)bisikletle gezdirmeye en azindanspor yapmaya aliskanlik kazansin diye ugrastim..sonuc..

bir kez bahcaliye gittik.orada kulagini deldirdik,hosuna

gitti.babasi gibi olmustu artik.sevincten ne yapcagiin sasirdi.bir cafede kutladik bu

guzel olayi?..sonra bir alisveris adidastan..

ertesi gun onu oran-sitesine goturmeye calistim yari yoldan donduk..

daha sonraki gun arkadaslari telefon etmis onlarla bulusacakmis,internet cafede..

beni ekti yani..ve hala bisiklete binemiyoruz hafta sonalri.ben odtu ormanlrina gidiyorum o arkadaslariyla internet cafeye..

ozgur iradesiyle secimin yapti sanirim. bir diziden anekdot..ogluma;

-tembelsin oglum tembelsin!..

. .... .. ... . ..... . .....

hayati sorgulamak guzel,keske sorgulasa herkes.hayat daha guzel olurdu.en azindan agizlarindan salyalar saca saca birbirlerine bagirarak tartistigini sanan insanlari seyretmek zorunda kalmazdik tartisma !!programlarinda..

sorgular icte biterdi.insan once kendini yargilamli.

....... .. ... .....

sigarayi azalttim.daha onceleri 20 tane iciyordum simdi 10 tane. yariya dusmus yani.halbuki daha once 10 tane icip simdi yariya dusurseydim 5 tane iciyor olacaktim. buyuk basin buyuk derdi oluyor dedikleri bu olsa gerek.rakamlar buyudukce oranlar ayni olsada kayiplar ve galiba kaznclarda buyuk oluyor. tanri parasi cok olanlara sabir versin.isleri zor!

. ..... . ..... . .... .



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2002, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır